Nyhet

Efter Lollapaloozas avbrott – ny festival till Stockholm

Igår meddelade arrangörerna för Lollapalooza att man tar en paus under nästa sommar. Istället kommer Sthlm Fields till huvudstaden med artister som Toto, Doja Cat och The Hives.

För snart tio år sedan arrangerades rockfestivalen Sthlm Fields i Stockholm. Nu gör namnet en comeback för en konsertserie nästa sommar. Istället för att flera akter spelar på en festival under en långhelg kommer Sthlm Fields att äga rum på Gärdet utspritt under tio dagar i juni och juli, och spelningarna är indelade efter genrer.

– Det här är en konsertserie, med festivalkänsla över längre tid, där det finns många genrer för alla, säger Alexander Kihlström på Live Nation till TT.

Hittills är akter som Greta Van Fleet och Wolfmother klara för den 28 juni, och The Hives och Viagra Boys den 6 juli. Hiphopstjärnan Doja Cat spelar dagen efter, och Toto och Nestor får en gemensam kväll.


Fler namn kommer att tillkomma längre fram.

– Det blir omkring tio speldagar och minst 30 artister, totalt, säger Kihlström.

Som besökare kommer man kunna köpa biljetter till varje separat kväll, men det kommer även finnas en biljett som ger access till alla kvällar.


Live Nation har tidigare kört Lollapalooza på Gärdet i Stockholm, men i år ersätter Sthlm Fields.

LÄS OCKSÅ: Lollapalooza ställer in 2024: ”Vi tar en paus”

ANNONCE