Nyhet

Springsteen till Ullevi 2020?

GAFFA.se – allt om musik

Det är återigen dags att börja spekulera kring kommande sommarens konserter på Ullevi.

Efter uppgifter om att Världsungdomsspelen i friidrott tvingas skjuta upp sitt arrangemang för att Ullevi bokats upp till förmån för en stor konsert har rykteskvarnarna gått varma. Och det är mycket som talar för att det blir Göteborgs-favoriten Bruce Springsteen som står på arena-scenen helgen efter midsommar 2020, detta rapporterar Göteborgs Posten.

Under förra veckan gjorde "The Boss" publicitets-framträdanden för sin film Western Stars i London och uttalade sig både på en presskonferens och under ett besök hos talkshowen 'The Graham Norton Show' att en turné med E Street Band inte låg långt borta.

Rimligtvis kan spelningar komma att väntas under 2020 då han planerar att påbörja sitt nästa album redan nästa månad. Som ytterligare tändvätska på brasan gav bandets gitarrist Steve Van Zandt fans anledning att hoppas tidigare i år när han i en intervju med tidningen Expressen deklarerade att Sverige naturligtvis finns med i planerna vid en kommande turné. 

Andra tänkbara namn som kan tänkas fylla den anrika stadion inkluderar Iron Maiden, AC/DC och Taylor Swift som alla befinner sig på turné under året.

Under 2020 står Göteborgs största scen redan noterade för en rad evenemang, däribland fyra konserter med stadens favoritson Håkan Hellström och två spelningar med de tyska chock-rockarna Rammstein.

Kan det vara så att stjärnorna står i fas och vi kan bjudas på ännu en klassisk Springsteen-konsert på Ullevi i sommar? Vi återkommer i frågan. 

LÄS OCKSÅ: Ozzy skjuter upp Sverigekonserten – igen

ANNONCE