Nyhet

Svenskt band släpper låt med Kiss-ikon – hör den här

GAFFA.se – allt om musik

Det som många musiker bara kan drömma om har hänt medlemmarna i Velvet Insane.

Sedan bildandet av Velvet Insane 2013 har de försökt sträva framåt och hitta nya vägar att gå. Bandet kan se tillbaka på flertalet turnéer, listplaceringar och de har kämpat helt på egen hand för att synas i tidningar. De styr till och med upp en insamlingsgala i Östersund och har medverkat som musiker i teaterföreställningen Dunderklumpen. Ett drivet gäng, minst sagt. För ett tag sedan fick de även kontakt med en före detta och mycket betydelsefull Kiss-medlem.

– Jag mejlade, som många gånger tidigare, runt till människor om bandet för att kanske få någon respons, något som kan göra att plattan lyfter, något att bunkra upp med inför release, säger Jesper Lindgren från Velvet Insane till GAFFA och fortsätter:

Bruce Kulick svarade och gillade det han hörde, lyssnade in sig mer på vår musik och det visade sig att han gillade bandet, det vi stod för och det faktum att vi kämpar så mycket för musiken som vi gör.

De konverserade vidare och det slutade med att han la gitarr på en låt på plattan och hjälper till på många olika sätt både med bandet och skivan.

– En av världens snällaste människor helt klart.

Hur är det att jobba med honom?

– Han tillför framför allt mer självförtroende, sprider energi och vishet, vilket man hör i musiken på hela plattan. Inte minst på låten som han gästar och som han skrivit lite gitarrbitar till. Nu konverseras det om mer samarbeten, så får se vad framtiden har att ge. Väldigt lätt att jobba med, han lyssnar verkligen.

Vad har du annars för förhållande till Kiss?

– Jag har varit ett stort fan sedan jag var liten, min musikaliska bana började faktiskt med att jag hittade ett gammalt kassetband av Double Platinum som tio-åring hos min mormor och morfar. De fick mig att vilja spela gitarr, att vilja skapa egen musik och att vilja ta plats på scenen. Så personligen betyder de mycket, det var faktiskt längesedan jag lyssnade på dem nu men de lever alltid kvar.

Nämn en Kiss-låt du önskar att ni hade gjort.

– Väldigt svår fråga, älskar 80-talet väldigt mycket med Eric Carr och Bruce. Turn On The Night från Crazy Nights-plattan, en otroligt stark låt, borde blivit en större hit en vad den är. Syntarna, Bruces gitarrspel, Pauls sång, Erics trumspel. Klassisk 80-tals-Kiss när det är som bäst. Är ett väldigt stort fan av Eric Carr, både trumspelet och människan, så det blir något magiskt över hela hans period i bandet.
Älskar hans soloplatta Rockology, Bruce är med på den plattan och som jag förstår det så fick han göra klart den efter att Eric dog.

Lyssna på Velvet Insanes nysläppta singel A Brand New Start, som Bruce Kulick gästspelar på:

Bruce Kulick kom att medverka på fem Kiss-studioalbum – Asylum, Crazy Nights, Hot In The Shade, Revenge och Carnival Of Souls: The Final Sessions, samlingsalbumet Smashes, Thrashes & Hits och två livealbum Alive III och Kiss Unplugged. 1996 lämnade han gruppen då originalsättningen av Kiss skulle återförenas.

BESKEDET: Kiss avskedsturné kommer till Sverige