Nyhet

The Cure arbetar på tre nya album

GAFFA.se – allt om musik

Goda nyheter till alla The Cure-fans som väntat i 11 år på ett nytt album från post-punk-veteranerna. Bandet arbetar nämligen på hela tre nya album, avslöjar sångaren Robert Smith i en ny intervju.

Det har länge varit känt att The Cure har ett nytt alum redo, men det är alltså ytterligare två utgiv påväg enligt Robert Smith.

”Jag har faktiskt förberett tre album, där två är mer avancerade. Det första kommer vi att släppa väldigt snart. Jag tror första singeln, eller hela albumet, kommer att komma ut vid jul eller lite tidigare. Det har titeln Live From The Moon, men det kommer garanterat ändras, sa Smith till det mexikanska magasinet Zócalo (via NME) och fortsätter:

"Det andra albumet innehåller mycket friare stycken och har ett starkare sound. För att kunna spela in det måste det göras live, för att fånga upplevelsen av att sätta ihop ett koncept baserat på tolkningen av stunden", säger Smith vidare och avslutar:

”Den tredje är en mer galen noiseskiva med olika aspekter och miljöer. Allt baserat på upplevelser från scecen eller situationer i livet där ljud är närvarande, men som vi är så vana vid att vi inte lägger märke till dem.”

Tidigare i år berättade Smith att det första albumet vi kan vänta oss kommer att vara av det mörkare slaget, och tillade:

”Jag tror våra hardcorefans kommer att uppskatta det. Och det kommer förmodligen verkligen, verkligen reta alla andra. Att det vid min ålder fortfarande är jämmer och elände."

LÄS OCKSÅ: The Jesus and Mary Chain framför klassiker i Sverige 

ANNONCE