Nyhet

Tryck din egna vinyl hemma

GAFFA.se – allt om musik

Har du någonsin drömt om att trycka din egen vinylskiva? Snart kan denna dröm gå i uppfyllelse. 

Det är något speciellt med en fysisk platta, det är sedan gammalt. Ett verk du kan hålla i, den där härliga känslan av att lägga på den svarta skivan på den roterande mattan under nålen, höra det nostalgiska knastret och bara luta sig tillbaka i njutning.

Snart väntas du kunna överföra ditt digitala bibliotek eller dina egna alster till det gamla älskade formatet. I och med vinylskivans nyfunna ränessans föddes en idé hos den österrikiska analog-entusiasten Florian “Doc” Kaps som han hoppas ska förändra musikkonsumtionen i grunden. "Doc" tycker sig nämligen ha hittat en lucka i marknaden, kring jul nästa år kommer han och hans team bestående av diverse experter på området att kunna skicka ut de första exemplaren av sin gemensamma uppfinning – en vinylpress för privatpersoner.


Genom att koppla din digitala musikkälla via dess hörlursjack till Phonocut:en (som de valt att kalla inspelningsverktyget) kommer du i realtid kunna se hur en nål svärvar in dina valda spår på den tomma vinylen. Upphovsmannen säger till Wired att det under skapandeprocessen var viktigt att produkten skulle vara användarvänlig och att vem som helst skulle kunna nyttja den.

Var sida utav skivan kommer kunna hålla cirka 15 minuters musik och för alla oss traditionalister känns detta som en skänk från ovan trots den ganska saftiga prislappen som uppges ligga på närmare 10800 svenska kronor. 

Information kring hur du förhandsbokar Phonocut finner du här.


LÄS OCKSÅ: Ny undersökning: Unga dissar albumformatet

ANNONCE