Nyhet

Ariana Grande-bokning på Pride möter kritik

GAFFA.se – allt om musik

Pridefestivalen i Manchesters bokning av Ariana Grande har väckt missnöje i HBTQ-communityt, rapporterar Musikguiden i P3. Många menar att världsartisten kommer locka till sig folk som egentligen inte bryr sig om Pride, och att festivalen inte längre vänder sig primärt till HBTQ-personer.

I sociala medier går diskussionen varm gällande det faktum att en straight cis-person får vara huvudakt på festivalen, och många menar att man istället borde valt att lyfta fram en queer artist. Det riktas även kritik mot biljettpriset, som höjts från förra årets 365 kronor till 850 kronor i år, och många menar att syftet gått från att uppmärksamma HBTQ-personers rättigheter till att enbart tjäna pengar.

Det finns dock andra som är glada över bokningen. Under Ariana Grandes Manchester-spelning för två år sedan utfördes en terrorattack som resulterade i att 22 människor miste livet, och många tycker att det känns fint att hon återvänder till staden.


Manchester Pride äger rum mellan 23 och 26 augusti och andra bokade artister är bland annat Years & Years, Kim Petras och Bananarama.

LÄS OCKSÅ: Storsjöyran presenterar nya namn – och en stor comeback

ANNONCE