Nyhet

Före detta Graveyard-trummis gör barnmusik

GAFFA.se – allt om musik

Den före detta Graveyard-trummisen Axel Sjöberg och Hanna Östergren (Hills och Träd, Gräs och Stenar) släpper barnskivan Tänketankar.

Hanna och Axel är båda musiker med lång erfarenhet och har verkat i många olika sammanhang. Tillsammans har de tidigare även gjort en serie radioprogram åt UR.

– Vi båda hade tänkt på att göra barnmusik på varsitt håll. Sen slumpade det sig så att vi var på en fest tillsammans där Hanna tatuerade mig och vi beslöt oss för att göra en barnskiva tillsammans, säger Axel i ett pressmeddelande, om idén att göra en barnskiva.


Axel berättar vidare att det varit annorlunda att göra den här skivan jämfört med annat de varit inblandade i. Att de fått tänka på mottagaren på ett helt annat sätt och ta hänsyn till det. Samtidigt som själva processen med låtarna haft färre ”regler” än när de gjort ett rockalbum.

gallery_large

Tänketankar släpps tillsammans med en bilderbok som är illustrerad av Pia Olmås och avhandlar en massor av frågor. Som; var kommer färg ifrån och tillhör färgerna någon? Ord. Vad är tankar och var kommer de ifrån? Hur känns tid? Hur är det att vara kär i någon, eller några?


Albumet tar avstamp i, och förvaltar det rika arvet av svensk barnmusik som Jojje Wadenius, James & Karin och Trazan & Banarne var med och formade.

Tänketankar släpps 29/3. 

LÄS OCKSÅ: Matbutik annordnar festival – igen 


ANNONCE