Nyhet

Woodstockeboda: "Kärlek och respekt genomsyrar hela festivalen"

Idag släpps biljetterna till Hjortsberga-festivalen som äger rum den 24-27 augusti.

Under samma klassiska kärleksfulla och respektfulla paroll som legendariska Woodstockfestivalen i USA från 1969 hade, har en ny festival fått sitt fäste i Hjortsberga utanför Alvesta. Den 24-27 augusti är det dags för Woodstockeboda att åter fylla ett tomrum de tycker existerar i det svenska festivallivet.

– Woodstockeboda existerar för att konservera de progressiva ideal som växte fram under slutet av 60-talet. Vi har en jämn könsfördelning bland artisterna och vill skapa ett safe space för kvinnor, män och ickebinära att samexistera på – utan sunksnubbigheter i form av ofredanden och annat medeltidsbeteende. Vi har bara kvinnliga vakter och trygghetsvärdar. Vi driver festivalen som en ideell förening, utan vinstintresse, och allt eventuellt överskott delar vi ut till välgörande ändamål som vi tillsammans kommer överens om, säger arrangören enligt hemsidan.

Liksom förra året är det upp till festivalbesökaren att ta ansvar för att välja ett biljettpris som både den egna och Woodstockebodas ekonomi tolererar. Startpriset ligger på 666 kronor, men förhoppningen är snittet landar på vad arrangörerna först hade satt som ursprungspris, alltså 1312 kronor.

Nu släpper festivalen årets första 14 akter:


Dåna
Grevens Tid
Krake
Death Valley Girls (US)
Green Milk From The Planet Orange (JPN)
A Giant DOG (US)
Träd, Gräs & Stenar
Madam Skam
Bee Bee Sea (IT)
Bob Frank & The Lemon Curds
The Exorcist GBG
VED
Paranoia
The Hanged Man

Biljetter släpps idag klockan 16.20 här.

Känn peppen redan nu till festivalens egna Spotifylista:


 

LÄS OCKSÅ: Festival flyttar och inför frivilligtrappa för biljettpris

ANNONCE