Nyhet

Festival flyttar och inför frivilligtrappa för biljettpris

”Vi ställer varken in eller om, vi ställer till det!"

Mellan den 8-11 september går festivalen Woodstockeboda av stapeln. Men inte på den plats som först utannonserats, i Stockeboda på Österlen. I ett pressmeddelande förklarar arrangören:

”Vi ställer varken in eller om, vi ställer till det! Det stod klart för oss häromveckan att vi inte skulle få det monetära maskineriet att gå runt på Stockeboda i år utan att behöva försätta oss i ännu större skuld än i fjol, och vi har sedan dess jobbat intensivt med att hitta en passande lösning. När det kändes som mörkast och svårast blev vi kontaktade av en person från Bunker Bar i Hjortsberga utanför Alvesta, som anspråkslöst undrade om vi ville flytta festivalen dit. Och vad är mer poetiskt än att ta sin tillflykt till en bunker när fiendelinjen står för farstun?”

Festivalen flyttar alltså till Bunker Bar i Hjortsberga. Arrangören meddelar också att akterna Mohama Saz, Pink Milk, Looptroop Rockers, Ved och Lamagaia avbokas från festivalen.

Mot bakgrund av inflation, el- och bensinpriser och en mättad musikmarknad i kölvattnet av pandemin, har arrangören också valt att släppa biljettpriserna ”relativt fria”.

”Vi vill att så många som möjligt ska kunna komma och delta i festligheterna utan att privatekonomin utgör ett hinder. Och kanske är det så här vi fortsätter nästa år, att vi släpper biljetter i olika prisspann och att man själv tar ansvar för att betala en summa som respekterar både ens egen och vår ekonomi.”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Prisintervallet som börjar på 333 kronor, kallad ”supportnivå halvond”, sträcker sig upp till nivån ”supportnivå riktigt hög standard” på 4 200 kronor, med bland annat ”supportnivå Hylands Promillehalt” på 3 141 kronor däremellan.

Arrangören förklarar också att om någon redan köpt en biljett för det ursprungliga priset, kan besökaren bjuda med en vän som antingen går in på samma biljett eller köpa en billigare för att ”balansera ut mellanskillnaden”.

Bekräftade artister för festivalen är än så länge:

Night Beats
Ragata
The Guilt
The Cynics
Arre! Arre!
The Courettes
Tomma Intet
Snake
Katthem
Powersolo
Träd, Gräs och Stenar
Jenny Wilson
Nepal Death
She/Beast
Lisa Wanloo
Den Der Hale
Madam Skam
Shilpa Ray
Your Ciscock Is Not A Peacock
Die Oberherren
You Said Forever
Baby Jesus
Küken
Förenade Ljud
Kenta “Kanske” Kofot - “(om han bröstar sin avtändning vill säga)”, skriver arrangören.

För mer information hänvisas besökare till Bunker Bars hemsida, samt Woodstockebodas egen hemsida.

LÄS OCKSÅ: WOODSTOCKEBODA SLÄPPER NYA BAND
ANNONCE