Nyhet

WOODSTOCKEBODA: Årets sista artistsläpp presenterade

The Hanged Man, Gräs Och Stenar, Green Milk From Planet Orange och The Exorcist GBG är några av de band som spelar på årets festival.

Under samma klassiska kärleksfulla och respektfulla paroll som legendariska Woodstockfestivalen i USA från 1969 hade, har en ny festival växt fram i Stockeboda på Österlen. Den 24-27 augusti är det dags för Woodstockeboda att åter fylla ett tomrum de tycker existerar i det svenska festivallivet.

– Woodstockeboda existerar för att konservera de progressiva ideal som växte fram under slutet av 60-talet. Vi har en jämn könsfördelning bland artisterna och vill skapa ett safe space för kvinnor, män och ickebinära att samexistera på - utan sunksnubbigheter i form av ofredanden och annat medeltidsbeteende. Vi driver festivalen helt ideellt och allt eventuellt överskott delar vi ut till välgörande ändamål som vi tillsammans kommer överens om, säger arrangören på hemsidan.

Nu släpper festivalen de sista artistsläppen innan festivalstart, och så här beskriver de akterna:

Green Milk From Planet Orange (Japan)
Lite som om Meshuggah och Sun Ra hade spelat punk ihop. Dödsmix av extremprogg, psykedelia, experimentell jazz och indie. Det kommer förmodligen rinna en flod av hjärnsubstans mellan Småland och Japan efter det här giget, som är det enda och första i Sverige.

The Exorcist GBG
Namnkunniga Exorcist GBG är moderskeppet som lyfter oss från bortom jorden, till tankarnas ändhållplats och tillbaka. Medlemmar från bland annat Tentakel, Uran, Osynlige Mann.


The Hanged Man
En musikalisk spännvidd som bara gått att sammanfatta genom öronen, så förutsatt att du inte har begåvats med synestesi genom en eller flera trolldomar rekommenderar festivalen att de genast belönar kropp och sinne med en resa genom deras musikaliska landskap. Medlemmar från alla möjliga, mystiska stjärnkonstellationer.

Träd, Gräs och Stenar
Lysergiska legender som inspirerat generationer av band med sina hypnotiserande utsvävningar. Woodstockeboda är väldigt glada att de äntligen ska spela hos dem i år.

Paranoia
Ett ungt Malmöband som kan den ädla konsten att förvalta och fullständigt sparka sönder sylten. En ny generation psykedeliska garagerockare som bokstavligen golvar både sig själva och publiken. See it to believe it!


Bee Bee Sea (Italien)
Helt magiskt ösig och medryckande garagepunkpop från Italien, med melodier som kommer kräva allsång oavsett om man fattar vad det handlar om eller ej, men det är en fråga för magen, inte för huvet.

A Giant DOG (US)
Från Austin, Texas kommer A Giant Dog, som lirar Dictators-doftande punkrock med inslag av glam, indie och allt annat gött som ryms i botten av ett krossat ölglas. Svintungt och helt lätt på en och samma gång. Deras rykte som liveband föregår dem, så det ska bli väldigt kul att få uppleva!

Dåna
Nirvana har betytt mycket för stora delar av Woodstockeboda, och när vi såg Dåna framföra School lät tårarna fan inte vänta på sig. Festivalen är omåttligt glada över att en ny generation kids låter sig inspireras av samma tidlösa gallskrik.


Bob Frank And The Lemon Curds
Stark liveakt. Som om John Lennon, Frank Zappa, Chuck Berry och Captain Beefheart gurglat Malmös smutsigaste vatten och spottat ut ett Zen Guerilla på steroider. De har precis släppt sin första singel, in och njut!

Wet Man (UK)
En del av det fantastiska Tondövsparaplyet på festivalen. Electroclash-performance med inslag av punk, disco och en hint av 60-talssampling. Han vet inte om sin egen storhet ännu, så det är än så länge en någorlunda välbevarad hemlighet.

Svärta
Som namnet antyder tunggungande och doomdrypande stonermörker när det är som allra vackrast. Skarpsinniga texter som svävar över en botten av malande snedstegsromantik.


Deadringer
Ett kärt återseende från dessa garagesurfpoplegendarer som låter lika delar Vaselines, Beach Boys, Barracudas och Crystals, fast helt på riktigt. Utöver att ha skrivit en riktigt fet låt om Kikki Dee så har de en ny dunderskiva under sadeln.

Tornet
En giftpil av ockultism, mörker och motstånd utblåst från insidan av Göteborgs lägsta torn, vars lås endast svarar på en djävulsdyrknyckel.

SMiSK
Malmös mesta könsrockare, aktuella med nytt album! Supa, Knulla, Sjuka Sig Imorn, ett mantra som bryter igenom vilken vardagstristess som helst! Livelegendarer ovanpå det.


Madam Skam
Göteborg och världens bästa lesbiska punkband Madam Skam är Woodstockebodas vackraste institution: ingen festival utan dem! Rått, naket, avskalat och rakt in i själen!

Grevens Tid
Socialrealistisk retrohårdrock! Där barnvisor möter Deep Purple, Pentagram, November och alla de där andra skivorna som ligger begravda nånstans under de oräkneliga tramadolkartorna.

Krake
Madam Rosé och Inge Ansvars alldeles egna favoritband från Lule. Rent och smutsigt samsas i en torktumlare av tristess och skickas i en indiepunkig projektilbana rakt över käften och vidare in i ens vemodiga vener.


VED
Malmös mest mystiska magiker. Gör allt omöjligt möjligt. #Hoe can less be more? It’s impossible, more is more!"

Rättens Krater
Det dånar ända uti i slätten när denna läderklädda Terrorpop från Norbergs bergslag likställer kaskadspyan i ditt skinnsäte precis när du parkerat nattetid, vid ett dagbrott endast iklädd negligé. Ingen skall längre krossas under tyngden av sitt eget transcendentala tänkande. Res dig Judas, slicka i dig den blinda fläcken.

Floydz
Floydz är enmansorkestern som måste bråka med sig själv i konstanta experiment för att utvecklas och träda in i nya tider. Nuet är viktigast, nuets punk. Den som spelar i nuet spelar aldrig fel, kommer Floydz fram till efter långt bråk med sig själv. Woodstockeboda älskar Floydz!


Sunflowers (Portugal)
Vissa band vill vi dela med oss av till andra, andra band delar vi vår första liveupplevelse av tillsammans. Arrangören såg bandet i Sydafrika för en bunke år sedan, en spelning som avslutades med en 15 minuter lång version av I Wanna Be Your Dog. De drömde sedan dess om att ta dem till Sverige och dela dem med fler här, så de var ett givet alternativ första året Woodstockeboda körde och de är väldigt glada över de återvänder för en exklusiv spelning hos dem igen.

De lurar in oss i en falsk trygghet av svängiga garagepoplåtar för att sedan överfalla oss med krautrockande kniptångsmanövrar som får käken att nudda golv, grus och galax. Dessutom stora fans av Träd, Gräs och Stenar i alla dess olika former, så ofantligt roligt att förena dem för en kväll!

Du kan ladda upp redan nu till festivalens spellista nedan:


 

LÄS OCKSÅ: Amerikanernas tolkning av Träd Gräs & Stenar gör succé


ANNONCE