Nyhet

Woodstockeboda släpper nya band

Träd, Gräs Och Stenar, Madam Skam, Ved och Den Der Hale är fyra nya band som presenteras för årets festival.

Under samma klassiska kärleksfulla och respektfulla paroll som legendariska Woodstockfestivalen i USA från 1969 hade, har en ny festival växt fram i Stockeboda på Österlen. Den 8-11 september är det dags för Woodstockeboda att åter fylla ett tomrum de tycker existerar i det svenska festivallivet.

– Woodstockeboda existerar för att konservera de progressiva ideal som växte fram under slutet av 60-talet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning bland artisterna och vill skapa ett safe space för kvinnor, män och ickebinära att samexistera på – utan sunksnubbigheter i form av ofredanden och annat medeltidsbeteende. Vi har bara kvinnliga vakter och trygghetsvärdar. Vi driver festivalen som en ideell förening, utan vinstintresse, och allt eventuellt överskott kommer gå till välgörenhet i år, säger arrangören på hemsidan.

Nu släpper festivalen ytterligare fyra artister.

Den Der Hale fick inleda förra årets upplaga av Woodstockeboda, och samtidigt som det stod klart att festivalen skulle gå med förlust, blev det uppenbart att ingenting av det spelade någon roll enligt arrangören i pressmeddelandet. "Den hypnotiska basgången och drömska sången vred upp tårkanalerna till max, och vi visste att det skulle vara värt det tusen gånger om, vad kalaset än skulle kosta." Därför kommer Den Der Hale att avsluta årets festival under lördagen.

Madam Skam spelade på lördagen förra året. Arrangören berättar: "Vi inledde den dagen med att ringa runt till grannar i närområdet som undrade vad fan det var som pågick. De flesta var förstående, men en grälsjuk gubbfan påstod att han skulle komma bort och nita oss allihopa. 'Alla 500 frågade vi?', och han intygade med ett eftertryck som osade lika delar medeltid och Marinella. Ljudet av det döende gubbväldet i ena örat förstärktes av framtidstro i det andra örat, där Madam Skams inledande toner sipprade in från scenområdet. Och efter att ha lagt på luren och cyklat bort till scenen var hoppet till mänsklighetens framtid återigen återupprättat. Länge leve de lebbiga flatorna!"

Malmöbandet Ved har enligt arrangören med sin senaste EP More Is More "pulvriserat Yngwie Malmsteens ego, och i askan av det ritat ett interstellärt landskap bortom tid, tanke och rum. En lovsång till egotrippen – kanske – kanske inte. Och förmodligen kommer vi bara bli mer förbryllade när de rullar ut sin ljudmatta över oss under torsdagsnatten".

Träd, Gräs och Stenars "långsamma och malande låtuppbyggnader fortsätter att forma, förvirra och fördärva flera generationer musiker och inre resenärer planeten runt", skriver arrangören. Bandet, som numera går under namnet Träden, spelar på lördagskvällen.

Sedan tidigare är dessa band klara för festivalen:

Night Beats
Ragata
Lamagaia
The Guilt
The Cynics
Arre! Arre!
The Courettes
Tomma Intet
Snake
Katthem
Powersolo
Mohama Saz
Jenny Wilson
Nepal Death
She/Beast
Pink Milk
Lisa Wanloo


LÄS OCKSÅ: Sing A Song Fighter arrangerar festival på Österlen

ANNONCE