Nyhet

Hyllat skivbolag lägger ner – avslutar med stor fest

GAFFA.se – allt om musik

Svensk indie har mycket att tacka Rasmus Hansén – mannen bakom det Göteborgsbaserade skivbolaget Luxury. Via Luxury har vi fått till oss band som Makthaverskan, My Darling YOU!, Laser & Bas, Westkust och Klass II, för att nämna några. Men nu har den här indiesagan nått sitt slut.

”Jag är så otroligt tacksam att jag fått göra det här i mitt liv, det har varit en ynnest. Verkligen. Men jag känner också att det kanske är dags att göra något annat i mitt liv nu. Jag har gjort det här sen jag varit tonåring och jag vill prova på lite annat i livet, och jag tror inte jag tar tag i det så länge jag har Luxury. Och jag tror det är dags att någon annan tar över den rollen jag haft i popmusiken senaste 15 åren. Jag tror Sveriges popscen kommer må väldigt bra av det. Så nu blir det sista våren för Luxury”, skriver Rasmus Hansén på sin blogg

”Det kommer nog bli den bästa våren nånsin. Makthaverskan släppte ny dubbelsingeln för en vecka sen, Westkust har nytt album på gång, Alice B släpper nytt album om en månad, och det kommer även bli nytt album med Agent Blå innan jag lägger ner. Jag tror även det blir ett par vinylutgåvor på äldre skivor i vår, på grejer som antingen aldrig funnits på vinyl, eller som är slutsålt sen länge. Och så ett par fester också. Men i maj är den stora avslutningen." 


Den stora avslutningsfesten äger rum den 25 maj på Pustervik i Göteborg. Kvällen bjuder på DJs, quiz, dans och självklart livemusik. Hela åtta (ännu hemliga) band utlovas! Några nya, och några äldre. Läs mer om eventet här.

LÄS OCKSÅ: Lollapalooza presenterar 34 nya akter

ANNONCE