Nyhet

Svenska indieikoner till Stockholmsfestival

GAFFA.se – allt om musik

Festivalen vid namn Den Bästa Sommaren har avslöjat sina första bokningar. Årets första stora släpp är The Plan, som grundades av Broder Daniel-gitarristen Theodor Jensen. Deras självbetitlade debutplatta från 2001 fick stort genomslag och flera av deras låtar tillhör numera den klassiska svenska indierepertoaren.

  – The Plans nya album visar att det som blomstrade kring deras första skiva 2001 ännu idag blomstrar och har växt sig än större och vackrare. Vi är väldigt glada och stolta att kunna presentera The Plan till årets festival, säger festivalgeneralen Erik Glaad i ett pressmeddelande.

Ett annat stort namn är Westkust, som nu är tillbaka efter några år utanför rampljuset. Bandets senaste platta har uppmärksammats internationellt och bland annat blivit hyllat av den amerikanska musiksiten Pitchfork.


– Westkust nya material är väldigt bra och efter deras tysklandsturné i juni ser vi verkligen fram emot att ge våra festivalbesökare en riktig åktur med Westkust i framsätet, säger Erik Glaad.

Även Stockholmsbaserade garagepopbandet LULA och hypade Ljung är bokade till festivalen.

Arrangemanget går av stapeln 21–22 juni vid Skå Festplats som ligger strax utanför Stockholm. Festivalen är känd för sin mysiga och intima karaktär med en blandning av ny och gammal musik, kulörta lyktor, idyllisk folkparksmiljö och cirkustält.


LÄS OCKSÅ: Lykke Li och Mark Ronson i nytt samarbete

ANNONCE