Nyhet

Pascal med glädjande nyheter

GAFFA.se – allt om musik

Indiefavoriterna Pascal spelar in ny musik. Det avslöjade trion i helgen genom en video på sociala medier. Även bandets skivbolag bekräftar att nytt material är på gång.

Till Musikguiden säger skivbolaget att de fortfarande är i skisstadiet, men hoppas kunna släppa någonting efter sommaren.

Artikeln fortsätter under videon.


LÄS OCKSÅ: Nick Cave till Sverige med speciell show

2016 släppte Pascal sitt senaste album Revy, ett album GAFFAs Jonathan Eklund gav betyget 5 av 6 stjärnor och skrev:


”Att lyssna på Revy är emellanåt som att göra ett tvärsnitt i ett alldagligt liv med en sylvass smörkniv. Det som väller ut ur musikkroppen kan te sig väl enkelt till en början – det blir lätt så när texter är raka och repetitiva, snarare än utmålande och snåriga – men samtidigt frustar, svänger och kränger rocken så mycket att det är närmast omöjligt att inte dras in. Väl fastnaglad är det sedan svårt att inte hitta dubbla bottnar i texterna, att inte höra smärtan i textrader om att bara någon jävla gång få känna något annat än det där som drar ned en och att inte älska de små finurliga, gömda pikarna mot ett samhälle som kanske inte alltid finns för alla.”

Sedan senaste plattan har Pascal-medlemmen Isak Sundström ägnat sig åt soloprojektet I.B Sundström. 2017 släppte han albumet I Den Skinande Gyttjan och året efter framfördes en iscensättning av albumet på Dramaten.


LÄS OCKSÅ: Svenskt skivbolag lägger ner – med avslutningskväll 

ANNONCE