Nyhet

Se Maroon 5:s totalsågade Super Bowl-show

GAFFA.se – allt om musik

Inatt svensk tid stod Maroon 5, med gästerna Travis Scott och Big Boi för pausunderhållningen under Super Bowl-finalen mellan Los Angeles Rams och New England i amerikansk fotboll, på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta Georgia.

Men någon succéshow blev det inte. Maroon 5:s uppträdande var enligt Deadlines recensent ”helt klart en av de sämsta halvtidsshowerna” i Super Bowls historia.

Showen öppnade med fyrverkerier och bjöd bland annat på laserljus, en gospelkör och en Adam Levine som rev sönder sin skjorta under bandets hitlåt Moves Like Jagger. Travis Scott rappade på Sicko Mode medan Big Boi körde in i en cab och framförde Outkasts The Way You Move.

Framträdandet sågades inte bara av musikjournalister. På Youtube är videon inte heller särskilt populär, i skrivande stund har videon 56 000 ”tummar ner”, mot 6 000 ”tummar upp.” Folk kritiserar bland annat Levines röst och det faktum att gruppen inte spelade låten Sweet Victory, som de skrev till den tecknade filmen Svampbob Fyrkant, som en hyllning till seriens skapare Stephen Hillenburg, som avled i november. Mer än 1,2 miljoner personer hade skrivit på en namninsamling för att låten skulle spelas under Super Bowl för att hedra Hillenburg.

Uppträdandet var även kritiserat redan innan det ägde rum. Då flera stora artister bland annat Cardi B och Rihanna tackat nej till att uppträda som en protest mot NFL:s behandling av spelaren Colin Kaepernick.

Se hela det sågade framträdandet här

LÄS OCKSÅ: Ariana Grande erbjuds miljoner efter tatueringstabbe 

ANNONCE