Nyhet

Lady Gaga beklagar samarbete med R. Kelly

GAFFA.se – allt om musik

Lady Gaga ber om ursäkt på Twitter för att ha samarbetat med R. Kelly. Nyligen släpptes dokumentärserien Surviving R. Kelly, där en rad kvinnor vittnar om att de utsatts för sexuella övergrepp av r&b-sångaren – flera när de var minderåriga. 2013 släppte Lady Gaga och R. Kelly duetten Do What U Want, en låt Gaga nu vill radera från iTunes och andra streamingtjänster. Hon säger också att hon aldrig mer vill samarbeta med Kelly igen.

På Twitter skriver Gaga: ”Jag står bakom alla som någonsin utsatts för sexuella övergrepp.” Och fortsätter:

”Som offer för sexuella övergrepp själv, jag gjorde både låten och videon i en mörk tid i mitt liv, min intention var att skapa något utmanande och provocerande för att jag var arg och hade fortfarande inte bearbetat traumat jag varit med om i mitt eget liv. Låten heter Do What U Want (With my Body). Jag tror det är uppenbart hur förvridna mina tankar var vid den tiden.”

LÄS OCKSÅ: Per Gessle ligger bakom hemligt succé-projekt – "jag ville göra nåt jag inte gjort förut"

Gaga avslutar genom att skriva: ”Jag ber om ursäkt, både för mitt dåliga omdöme som ung, och för att jag inte talat ut tidigare.”

Låten Do What U Want medverkar på Lady Gagas 2013-album Artpop. I skrivande stund är låten fortfarande tillgänglig på iTunes och andra streamingtjänster.

Läs hela Gagas inlägg här:

LÄS OCKSÅ: SPELLISTAN V 2 – hör veckans bästa låtar

ANNONCE