Nyhet

Pink Floyd-legendaren hyllas efter räddningsaktion

GAFFA.se – allt om musik

Pink Floyd-ikonen Roger Waters samarbetade med en människorättsadvokat för att återförena en mor med sina kidnappade barn i Syrien.

Waters ska även ha lånat ut sitt eget privatplan till räddningsauktionen, skriver brittiska The Independent. Den amerikanska musiksajten Consequence Of Sound rapporterar också om händelsen och skriver att Waters ger The Final Cut-spåret The Hero’s Return en ny mening med handlingen.

Enligt The Independent ska det handla om två barn, sju och elva år gamla, som kommit ifrån sin mor efter att de tagits till Syrien 2014 av deras far, en IS-krigare som ska ha omkommit 2017. Efter att barnen blivit övergivna av sin fars belgiska änka togs de till ett flyktingläger norr i landet.


LÄS OCKSÅ: The Sisters Of Mercy till Sverige för 3 spelningar

Roger Waters uppmärksammades om situationen genom vännen och människorättsadvokaten Clive Stafford-Smith. Han lånade inte bara ut sitt privatplan, utan rockstjärnan medverkade själv i räddningsaktionen.

Till BBC äger Roger Waters följande om händelsen:


– Det är första gången, men jag hoppas inte det blir den sista. Jag är tillräckligt priviligierad för att att ha tid till att göra sånt här, jag avslutade nyligen en två år lång turné och fick plötsligt tid att stanna upp. Så att få möjlighet att använda tiden till att få ut barnen är fantastiskt. Men det ger mig också en slags plattform för att säga: Vad händer med de andra? Varför gör vi inget?

LÄS OCKSÅ: Här är GAFFA-skribenternas starkaste februari-tips


ANNONCE