Nyhet

BREAKING: Rammstein ger en till konsert i Sverige – datum klart

GAFFA.se – allt om musik

I augusti står Rammstein på Stadion i Stockholm, och biljetterna till konserten tog slut direkt. Nästa sommar kommer den tyska löpelden till Ullevi för att göra deras största Sverigespelning någonsin. 

Eld, explosioner och spektakulära scenbyggen – det är inte utan anledning som de tyska hårdrockarna Rammstein rankas som ett av världens mest uppseendeväckande liveband. Tidigare i år kom det efterlängtade självbetitlade albumet, det första på tio år och en skiva som tokhyllades av GAFFAs Andreas Trella:

"Tonen sätts direkt i det inledande tunga eposet Deutschland. Här analyserar man de tunga skuldkänslor och konflikten bakom Förbundsrepubliken Tysklands nationalism som genom historien fått lida genom den stridslystna fascism som för alltid, och förståeligt tycks ligga som en snara runt landets identitet. Ett minst sagt otroligt vågat och fantastiskt verk för Tysklands största band att öppna en comebackplatta med. Men höjdpunkterna slutar icke här."

Historien om Rammstein börjar i Berlin 1994. Året efter debuterar bandet med albumet Herzeleid, som spelades in i Polarstudion i Stockholm. Skivan mottas positivt i hemlandet, och det är mycket tack vare Nine Inch Nails Trent Reznor och hans val att inkludera två av deras låtar på soundtracket till David Lynchs film Lost Highway som bandet snabbt når ut och får en världsomspännande skara fans. Med Reznor som garant för bandets trovärdighet öppnas portar, som tidigare varit barrikerade av det tyska språket, för första gången sedan Kraftwerks dagar.

Du ser bandet på Ullevi 31 juli, 2020. Biljettsläpp 5 juli.

LÄS OCKSÅ: Metalsångare hittad död

ANNONCE