Nyhet

Graveyard och Rival Sons gör gemensam sak

GAFFA.se – allt om musik

Det amerikanska bandet Rival Sons och svenska Graveyard är två av de just nu bästa rockbanden du kan se live. I november får du en unik chans att uppleva de båda banden på en och samma kväll, då de spelar på Kajskjul 105 i Göteborg.

Rival Sons har blivit några riktiga livefavoriter och spelat på utsålda arenor över hela världen. Tidigare i mars gjorde bandet en hyllad spelning på Münchenbryggeriet i Stockholm:

”Alla snackar om Greta Van Fleet när de istället borde snacka om Long Beach-gänget Rival Sons. Kvintetten är nu inne på sitt sjätte album, utmärkta Feral Roots som kom i höstas, och de både låter mer varierade och spelar bättre och tajtare än nånsin. Faktum är att gruppen har mejslat ut sin egen nisch inom retrorocken så pass att man knappt får några Led Zeppelin-referenser längre. Allt känns bekant, ändå låter det modernt och fräscht”, skrev GAFFAs Janne Hallman om den konserten och gav den betyget 5 av 6 stjärnor

Göteborgs finest har sedan den självbetitlade debuten 2007 lockat storpublik och fans från hela världen. Förra året släpptes deras efterlängtade femte album, Peace och bandet öppnade för Guns N’ Roses på Ullevi. Graveyards senaste släpp är passande nog en liveskiva från deras två spelningar på Pustervik i december 2018. Och vi kan nog vänta oss en MINST lika bra kväll när Graveyard och Rival Sons intar Kajskjul 105 i Göteborg den 22 november. 

Biljetter släpps torsdag 13 juni via Live Nation. 

Fredag 22 november - Kajskjul 105, Göteborg (Rival Sons och Graveyard)

Tisdag 26 november - Katalin, Uppsala (endast Rival Sons)

LÄS OCKSÅ: Hyllade retrorockare till Sverige

ANNONCE