Nyhet

Jakob Hellman och Annika Norlin gör gemensam sak

GAFFA.se – allt om musik

Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum och enda fullängdare till dags dato släpptes. Låtar som Vara Vänner och Hon Har Ett Sätt introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.
 
Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.
 
 
 
I höst är Jakob Hellman aktuell med föreställningen Äntligen Borta – Istället För 30 år: Alltid. I föreställningen fungerar Jakob Hellmans låtar som en röd tråd för en berättelse om var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. Om ett liv med musiken och en kamp med kreativiteten. Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989.

Föreställningen  turnerar runt i landet i höst. Men redan till Storsjöyran får vi en unik inblick i Jakob Hellmans tankevärld när han lördag 3 augusti intervjuas inför publik av Östersunds egen Annika Norlin. En hyllad artist som man även hittar bakom alter egon som Hello Saferide och Säkert! och som hör till de många som inspirerats av Jakob Hellmans musik. Under rubriken Work In Progress blir det ett samtal om texter, låtskrivande och livet. 

Efter samtalet kommer Jakob Hellman att framföra en handfull helt nyskrivna låtar tillsammans med pianist.
 
ANNONCE