Nyhet

Malmöfestivalen med nytt stort släpp

GAFFA.se – allt om musik

Med mindre än två månader kvar till årets Malmöfestival går arrangören ut med ett gäng nya akter. Dessutom presenterar man några av artisterna som uppträder på festivalens så kallade lunchkonserter. Kolla in alla klara artister nedanför med arrangörens kommentar:

Arabic Out Loud
Förra årets allsångssuccé är tillbaka! På scenen kommer Suuz, tillsammans med legendariske DJ Maxwell och Zekrayat Band, få publiken att sjunga med till arabvärldens just nu coolaste hits.Vid Suuz sida hittar vi dessutom nytillskottet och stjärnsångaren Hayet! Krydda allt detta med livebandet Aram Dance Theatre så har du standardingredienserna för en lyckad Arabic Out Loud-afton. En kväll som är allt annat än standard!
Gustavscenen, 12 augusti

Björns vänner
Här har ni dem, de skånska vännerna, legenderna, Björns vänner! Fem män med gitarr, trummor, bas, klaviatur och sång som bjuder in till personliga funderingar kring patriarkatet, mänskliga relationer och döden. Till det, smått fantastiska och lite aviga melodier som etsar sig fast. Om ni ännu inte lyssnat in er på vännernas senaste skiva ”Smyger i Skuggorna”, gör det snarast!
Gustavscenen, 14 augusti


Hellsing 100 år
En dansande gurka, en dagdrömmande Annabell Olsson och en akrobatisk Krakel Spektakel är bara några av de karaktärer som vi fått lära känna genom författaren Lennart Hellsing. Under sin livstid skrev han över 400 visor och skapade ett helt eget språkuniversum. I år skulle han ha fyllt 100 år och detta firar vi genom att bjuda in till hyllningsfest! Flera lokala musiker och en skönsjungande barnkör kommer till Malmöfestivalen för att tillsammans framföra väl valda juveler från Lennart Hellsings låtskatt!
Gustavscenen, 11 augusti

Junior Brielle
Smäktande indiepop mot pulserande elektro! Junior Brielles texter för tankarna till hemliga dagboksanteckningar som inte sett dagens ljus på flera år. 2019 har varit ett händelserikt år för duon som utgörs av bröderna David och Gabriel Röhdin. De har uppträtt på Grammisgalan och mottagit GAFFA-priset för årets genombrott. I mars släpptes det bejublade debutalbumet "Tampa". Junior Brielle har redan växlat upp en nivå och är redo för de större scenerna. Missa inte denna välklippta och poppiga duo som spås en mycket ljus framtid!
Gustavscenen, 13 augusti

Khaled (ALG)
En av arabvärldens absolut största stjärnor, kungen av raï, kommer till Malmöfestivalen! Khaled föddes i Algeriet i början av 60-talet och började sin karriär ute på gatorna. Redan som 16-åring spelade han in sin första skiva. Idag är han en av den globala musikscenens främsta artister och har med sin unika mix av raï och populärmusik gett oss megahits som “Aïcha” och “C’est la vie”. Förbered dig på att Stortorget kommer att förvandlas till en enda stor dansfest, som du absolut inte vill missa!
Stora Scenen, 15 augusti


Linn Koch-Emmery
Sveriges nya indiestjärna Linn Koch-Emmery har det senaste året levererat rå och hyllad lo-fi-indie fylld av melodier som gräver sig långt in i ens undermedvetna. Hon har turnerat i USA och Mexiko, öppnat för Johnossi på deras europaturné och varit förband till Pussy Riot. Sedan debut-EP:n “Boys” (2018) har det surrats om Linn världen över. Se henne på Gustavscenen och låt dig omslutas av hennes fantastiska melodier!
Gustavscenen, 16 augusti

Louise Hoffsten
Att leva upp till beskrivningar som folkkär och Sveriges bluesdrottning är det få artister som gör. Louise Hoffsten förtjänar och lever upp till dem båda! Med sin mer än trettioåriga solokarriär som omfamnat alltifrån blues men också genrer som rock, visa, folkmusik och jazz har hon successivt spelat sig in i publikens hjärta. Tidigare i år genomförde hon en konserthusturné med fullt band. Nu är det vi som får chansen att uppleva hennes fantastiska låtar tillsammans med ett ursvängigt band.
Gustavscenen, 10 augusti 

Nadia Tehran
Nadia Tehran tar oss med på en resa genom vackra melodier, hypermodern produktion, punkiga urladdningar, tunga hiphop-beats och persiska influenser. Texterna handlar om allt från identitetsskapande till drömmar och desperation. Efter debuten 2014, då hon släppte den rebelliska singeln ”Refugee”, har hon fått stor uppmärksamhet runt om i världen. Det är ett minst sagt spännande artisteri vi får njuta av när hon kommer till Malmöfestivalen!
Gustavscenen, 16 augusti


Tiny Ruins (NZL)
Tiny Ruins skapar intim och vacker indiefolk-pop som får vilket hjärta som helst att svälla över. Det som började som ett soloprojekt för Aucklandbaserade singer-songwritern Hollie Fullbrook har med tiden utvecklats till att bli ett helt band. Med flera hyllade album i bagaget, förbandsturnéer med band som Beach House, Calexico och Fleet Foxes, är Tiny Ruins nu redo att krydda vår festivalstämning med sina charmiga feelgood-låtar. Värm upp med senaste skivan ”Olympic Girls”!
Gustavscenen, 9 augusti

Åsa Jinder
Åsa Jinder är folkmusikdrottning, riksspelman och folkkär så att det står härliga till! I över fyra decennier har hon fyllt konsertsalar och kyrkor med sin vackra folkmusik. Hon kan även stoltsera med att ha vunnit Eurovision Song Contest och gett oss popsnillet Little Jinder! I sommar tar hon med sig sina mest älskade visor och bjuder upp till allsång. Vi vågar utlova både gåshud och riktigt sommarskön stämning.
Gustavscenen, 13 augusti

LUNCHKONSERTER:


Martin Jutéus Trio
Martin Jutèus Trio spelar jazz på eget vis. Det är snirkliga och vackra kompositioner som för tankarna till modern konstmusik. Men det är ingen svår musik, trion har en avsikt att beröra snarare än att briljera.
Gatuscenen, 15 augusti

Linnea Samia Khalil
Den rutinerade låtskrivaren och vokalisten Linnea Samia Khalil träder nu äntligen fram som soloartist. Musiken är naken, självklar och sårbar med en varm röst i centrum. Låt dig väl smaka!
Gatuscenen, 10 augusti

Trio Wolski
Får vi lov att fresta med en Lantmannapolska? Malmöbandet Trio Wolski som består av Hanna Blomberg, Petter Ferneman och Kristian Wolski, spelar folkmusik med influenser i både jazz och klassisk musik.
Gatuscenen, 12 augusti


Malmöfestivalen sker 9-16 augusti och har sedan tidigare gjort klart med Afrojack, Beatrice Eli, Erik Lundin, Les Big Byrd, Charley Crockett (US), Christian Kjellvander, Guleed, Majken, Crew Of Me&You, Cherrie, Molly Hammar, Arre! Arre!, Ata Kak (GHA), Dylan LeBlanc (USA), Imenella med flera.

ANNONCE