Nyhet

Första artisterna har släppts för Climate Live-turnén

I oktober 2021 ägde klimatkonserten Climate Live rum i Kungsträdgården i Stockholm, med artister och talare på plats.

Nu släpps första delen av årets lineup. Isak Danielson, Maxida Märak, Louise Hoffsten och Joy är några av de artister som under sensommaren ställer sig på scenen tillsammans med forskare och aktivister för att bringa uppmärksamhet till klimatkrisen.

"Som same kommer jag från en kultur då vi aldrig tagit naturen för given, vi är de som måste anpassa oss. Inte tvärtom", säger Maxida Märak, som uppträder på konserterna i Göteborg och Malmö, i ett pressmeddelande.

Konserterna tar plats på tre olika stadsfester. Den 19 augusti på Malmöfestivalen, den 26 augusti under Linköping Stadsfest och den 1 september under Göteborg Kulturkalas. De arrangeras av unga klimatstrejkare från den globala Fridays For Future-rörelsen med syftet "att använda musiken som ett verktyg för att bredda klimatrörelsen".

"Jag vill att våra barn ska kunna leva vidare i ett sunt klimat. Vi har bara en jord och den måste vi vara rädda om", säger Louise Hoffsten, som uppträder på konserten i Linköping.

Nedan kan du se vilka artister som kommer att spela i respektive stad:


Malmö 19 augusti

Isak Danielson
Maxida Märak
Joy
Samira Manners
Nápoles
Bella Winth
Melanie Wehbe

Linköping 26 augusti

Louise Hoffsten
Graham Lake
Bella Winth
Emi Li

Göteborg 1 september

Isak Danielson
Maxida Märak
Drag performance av Status Queer
Bongo Riot

Fler namn släpps inom kort. 

Utöver detta kommer flera talare att finnas på plats i respektive stad.

Climate Live Sweden är sprunget ur den globala Fridays For Future-rörelsen, som sedan 2018 skolstrejkat för klimatet. Målet med initiativet är att "förena och mobilisera människor i kampen för klimaträttvisa – med musiken som verktyg". Konserten den 16 oktober 2021 samlade artister såsom Victor Leksell, First Aid Kit, Lars Winnerbäck och Tusse samt talare som Greta Thunberg och Aysha Jones. Konserten sågs på plats av 12 000 människor och livesändes där den fick över 220 000 visningar. 

ANNONCE