Nyhet

Artister anordnar alternativ musikhjälp till stöd för Palestina

"Kultur och musik har en enande kraft och just nu behövs den mer än någonsin"

I mitten av december går kampanjen Kulturhjälpen av stapeln, i Göteborg, Malmö och Stockholm. Eventet är ett ideellt initiativ som startades efter att komikern Filip Dikmen petades som påtänkt programledare från Musikhjälpen, efter att han skrivit om kriget mellan Israel och Palestina på sociala medier, enligt TT.

Looptroop Rockers, Syster Sol, Helt Off, Guleed, Joy Mbatha, Aki och General Knas är några av artisterna som deltar i kampanjen, som anordnas till stöd för krigsdrabbade palestinska barn.

– Vi kan inte sitta tysta medan det pågår folkrättsbrott och barn dödas. Vi måste agera för deras rätt till liv och en framtid. Kultur och musik har en enande kraft och just nu behövs den mer än någonsin, säger Ivan Olausson Klatil, mer känd som General Knas, enligt ett inlägg på kampanjens Instagram-sida.


Hanna Cinthio som är en av initiativtagarna till Kulturhjälpen, citeras också i inlägget:

– Vi var flera som kände förtvivlan över det som tillåts ske i Palestina just nu. Att så många civila dödas, och att en så stor andel av dem är barn, är fruktansvärt. Vi kände att vi var tvungna att göra något för att uppmärksamma situationen och för att hjälpa på det sätt vi kan.

I samma inlägg framgår att eventet har 50 olika programpunkter, med livesända samtal och olika kulturinslag, med syftet att ”väcka opinion och samla in pengar för att hjälpa barn i Palestina.”


De större evenemangen äger rum på Pustervik i Göteborg den 12 december, Plan B i Malmö den 15 december och Cyklopen i Stockholm 17 december.


LÄS OCKSÅ: HOT MOT SVERIGES RADIO EFTER MUSIKHJÄLPEN-BESLUT

ANNONCE