Nyhet

Hot mot Sveriges Radio efter Musikhjälpen-beslut

Förra veckan förlorade Filip Dikmen sitt uppdrag som en av programledarna för Musikhjälpen på grund av sina publicerade videor om konflikten mellan Israel och Hamas. Beslutet har nu lett till att Sveriges Radio har mottagit hot och kritik.

Anna-Karin Larsson är den person som har ansvar för att ta beslut angående programledningen för årets Musikhjälpen. Hon beslutade att komikern Filip Dikmen inte skulle kunna vara programledare.

"Vi måste, speciellt när det gäller våra programledare, vara ytterst försiktiga med att folk tar tydlig ställning i kontroversiella frågor och i frågor som också kan bli ett ämne i årets Musikhjälpen som ju handlar om hunger", säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Filip Dikmen själv hävdar emellertid att han inte har tagit ställning i frågan om Israel och Hamas.


"Vi fattar beslut utifrån det vi ser och det vi vet. Det är rätt beslut utifrån det vi behöver förhålla oss till, utan att gå in på detaljer", säger Anna-Karin Larsson.

Efter beslutet har hot riktats mot Sveriges Radio.

"Jag kan inte gå in på detaljer hur det har varit förstås, men jag kan säga att jag tycker det är helt befängt. De hoten har inte riktats mot Musikhjälpen som evenemang, utan de har varit riktade mot en specifik person."


Anna-Karin Larsson berättar att man vidtagit åtgärder.

"Vi tar det på yttersta, yttersta allvar förstås."

LÄS OCKSÅ: Programledaren stängs av från Musikhjälpen


ANNONCE