Nyhet

Programledaren stängs av från Musikhjälpen – efter videor om Israel och Palestina

Komikern Filip Dikmen skulle vara en av en av årets programledare i Musikhjälpen. Men nu stängs han av.

Den 11 december är det dags för SVT och SR att inleda årets Musikhjälpen. Årets programledare skulle avslöjats under mitten av november, men redan på torsdagen kom uppgifter från Dagens Nyheter om att Filip Dikmen var på väg att bli en av dem.

Men nu har han blivit avstängd i förtid, på grund av videoklipp som han delat i sina sociala medier där han diskuterat konflikten mellan Israel och Palestina.

"Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket", säger han till tidningen och fortsätter:


"Jag fördömer våldet på båda sidor, det vill jag vara jättetydlig med, och påpekar hur viktigt det är med källkritik. Det är så jag brukar göra i mina videor, jag förenklar större koncept."

Filip Dikmen förklarar att han är besviken över beslutet.

"De säger att de inte tycker att jag gjort något fel, men att de är rädda för hur det hela ska vinklas och att det kan missförstås. Det är den enda förklaringen jag fått."


Anna-Karin Larsson, ansvarig utgivare för Musikhjälpen, skriver till Dagens Nyheter:

"Vi kommenterar inte avtal med uppdragstagare generellt, men eftersom han valt att gå ut med detta så kan vi bekräfta att han var tilltänkt som programledare. Vi kan tyvärr heller inte kommentera varför vi valde att avsluta uppdraget i förtid pga det avtal som finns men vi delar inte bilden som beskrivs i media."

Musikhjälpen kommer att direktsändas från Stortorget i Växjö mellan den 11:e och 17:e december. Temat för året är "Ingen ska behöva dö av hunger". Programledarna kommer att avslöjas i november.


LÄS OCKSÅ: Hit kommer Musikhjälpen 2023

ANNONCE