Nyhet

Malmöfestivalens andra artistsläpp bjuder på pop, reggae, opera och punk

Malmöfestivalen äger rum mellan 12-19 augusti och i årets andra artistsläpp presenteras bland annat Miriam Bryant, Bad Religion, Sabina Ddumba, Jonathan Johansson, Oddjob och Syster Sol.

I årets andra artistsläpp bjuds det på pop, reggae, opera och punk.

Alice Boman är aktuell med det kommande albumet The Space Between som anländer i oktober och en försmak från det är singeln Night And Day som GAFFAs skribent beskrev som "ett förtrollande ljudlandskap". Den 17 augusti spelar hon på Gustavscenen.

Bad Religion har sedan starten 1980 blandat energisk hardcorepunk och melodiska riff. Sångaren Greg Graffin levererar samhällskritik i låtar som American Jesus21st Century (Digital Boy) och Generator. Senaste albumet var Age Of Unreason från 2019 som GAFFAs recensent beskrev som "aningen gubbigt trots förnyat manskap". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Bandet står på Stora Scenen den 16 augusti.

Jonathan Johansson använder sig av poetiska texter och popmusik för att försöka fånga något allmängiltigt och mänskligt i sina låtar. Det har han gjort sedan genombrottet med En Hand I Himlen från 2009 och han gör det igen på senaste skivan Om Vi Får Leva som GAFFAs recensent beskrev som "solig R&B-pop om en mörk tid". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Jonathan uppträder på Gustavscenen den 16 augusti.

Kikki Danielsson förknippas kanske främst med Bra VibrationerPapaya Coconut och dansdoftande dängor. Men hon har också en annan sida. Redan under 1980-talet var hon inne och nosade på countrymusik med tv-shower i Nashville och priser som Skandinaviens bästa countrysångerska. Och på albumet Postcard From A Painted Lady från 2015 visade hon prov på musik som andas mer americana och folkmusik än poppig country, där inspirationen är mer Loretta Lynn än Taylor Swift. Till Malmöfestivalen kommer Kikki med fullt liveband den 17 augusti på Gustavscenen.

Malmö Opera och Rickard Söderberg uppträder denna gång med kompositören Charles Gounods operaversion av Shakespeares tragedi Romeo Och Julia. Den olyckliga kärlekssagan om två förälskade tonåringar som slits isär av konflikten mellan deras familjer. Malmö Operaorkester och Malmö Operakör uppträder under ledning av dirigenten Patrik Ringborg med Rickard Söderberg som både sångare och berättare på Stora Scenen den 16 augusti.

Miriam Bryant medverkade i Så Mycket Bättre 2015. Sedan dess har hits som Black Car och album som Bye Bye Blue följt. Hon valde sedan att fokusera på svenska texter och på det senaste albumet PS Jag Hatar Dig från 2021 berättar hon om en trasig relation. GAFFAs recensent beskrev det som "svulstig arenapop på svenska". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Skivan fick nyligen en Grammis i kategorin Årets album. Detta kan hon fira på Stora Scenen den 12 augusti. 

2022 firar Oddjob 25 år som band. Under mer än två decennier har de utforskat jazzmusiken. De har släppt ett flertal egna album och tolkat allt från dalkullekulningar till musik från Clint Eastwood-filmer. Kvintetten, bestående av Goran Kajfes (trumpet), Per ”Ruskträsk” Johansson (saxofon), Peter Forss (bas), Daniel Karlsson (piano) och Lars Skoglund (trummor), kommer till Malmöfestivalen för två spelningar: en på Gustavscenen den 18 augusti och en på kulturscenen Manegen den 19 augusti där bandet på den senare framför instrumental musik från sina prisade album Jazzoo och Jazzoo 2 som vänder sig till barn.

Ossler 
har en bakgrund som gitarrist i Thåströms band och har även varit medlem i industriprojektet Sällskapet. Han är även soloartist och debuterade 1997 med Hotel Neanderthal och har släppt ytterligare sex soloalbum sedan dess. 2021 kom Regn Av Glas, en dubbelskiva som GAFFAs recensent beskrev som "nästan perfekt. Läs recensionen i sin helhet här. Ossler kan du höra live på Gustavscenen den 14 augusti.

Sabina Ddumba är en svensk popartist som slog igenom med singlarna Scarred For Life och Effortless och följde upp dem med debutalbumet Homeward Bound 2016. Sedan dess har hon hunnit med flera turnéer, spelat på Way Out Wests största scen och släppt det andra albumet, The Forgotten Ones, 2021. GAFFAs recensent beskrev albumet som att det "flyger sent men högt". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Hon spelar på Stora Scenen den 15 augusti.

Syster Sol 
skapar svensk reggae med låtar som Kärleksrevolt och Gillar Din Vibe. Hon förenar dub och baktaktspuls med texter som både är samhällskritiska och som predikar ett kärleksbudskap. Efter en paus på flera år gjorde hon comeback med albumet Anitya 2021. I samarbete med producenten Partillo har hon fört in soul och modern r’n’b i sin musik och den framförs på Gustavscenen den 15 augusti.

Den kanadensiska countrysångerskan Whitney Rose bor idag i Austin, Texas. Där hon spelar tillsammans med sitt band på stadens klubbar och barer. Hon skapar country med inslag av pop och soul och det senaste albumet We Still Go To Rodeos kom ut 2020. Patsy Cline och Nancy Sinatra är två inspirationskällor till musiken som framförs på Gustavscenen den 18 augusti.


LÄS OCKSÅ: Nyinvalda artister till Swedish Music Hall of Fame avslöjas snart – samma dag öppnar utställning

ANNONCE