Nyhet

Mando Diaos hyllade album blir föreställning

GAFFA.se – allt om musik

Det står nu klart att Mando Diaos album Infruset blir till musikföreställning i Malmö. Det är Björn Dixgård tillsammans med Malmö Live som står bakom föreställningen som kallas Infruset – Själens Skrubbsår. Premiären sker 2020, och totalt kommer det vara sex föreställningar. Björn Dixgård framför då musiken tillsammans med flera ännu inte namngivna artister och Malmö SymfoniOrkester.

– Det blir en föreställning som kretsar kring ensamhet, gemenskap, om meningen med livet, säger Björn Dixgård i ett pressmeddelande.

Föreställningen bygger på låtarna från Infruset, som ska arrangeras om för symfoniorkester. Utöver det skriver Björn Dixgård även ny musik. Bland annat Själens Skrubbsår, som föreställningen är döpt efter.

Själens Skrubbsår är en ny låt som jag jobbar med just nu. Texten är skriven av min pappa och mamma. Låten kan uppfattas som en slags sammanfattning om vad musikföreställningen ska handla om, säger Björn Dixgård i pressmeddelandet.

Infruset är Mando Diaos bäst säljande album, och består av musikaliska tolkningar av Gustaf Frödings dikter. Strövtåg I Hembygden blev den största hitten från albumet, och toppade Svensktoppen i hela 80 veckor.

Biljetterna till föreställningen släpps 27 augusti.

LÄS OCKSÅ: Ikoniskt band återförenas


ANNONCE