Nyhet

Mando Diao hyllar unika platser i Sverige med nytt livekoncept

I sommar besöker Mando Diao Haparanda i norr och Christinehof Slott i söder, med sitt nya livekoncept Strövtåg I Hembygden. Tanken är att skapa en återkommande tradition i sommarsverige.

Platserna för besöken har särskilda kopplingar till bandmedlemmarna och till varje plats bjuds artister från området in – en etablerad artist och en oupptäckt talang. Varje kväll kommer att bli en unik upplevelse med spännande musikaliska möten och lokal mat och dryck mitt i den svenska naturen.

– Vi i Mando Diao kommer från flera olika platser i Sverige och vi har rest och turnerat mycket här. Det finns så många speciella platser med unika egenheter som vi gärna vill lyfta fram och hylla. Vi vill att folk ska känna stolthet för sin hembygd, säger Björn Dixgård, sångare och gitarrist, i ett pressmeddelande.

Två av Mando Diaos medlemmar, gitarristen Håkan Sörle och trummisen Patrik Heikinpieti har sina rötter i Norrbotten och därför föll det sig naturligt att välja Haparanda som en av sommarens destinationer.


– Jag har spenderat stora delar av min uppväxt i Tornedalen och det ska bli fantastiskt att få ge tillbaka en bråkdel av kärleken jag känner för trakten, i form av musik tillsammans med mina bästa vänner, säger Heikinpieti.

För Carl-Johan Fogelklou, basist och en av ursprungsmedlemmarna i bandet, kan man verkligen säga att Christinehof, platsen för sommarens andra evenemang, är ett strövtåg i hembygden. Som barn spenderade han mycket tid på sin gudfar Carl Pipers slott.

– Vi satt ofta i parken och åt blåbärspannkaka med min farmor, åkte på vildsvinssafari, vandrade runt i slottets alla rum medan pappa berättade om alla möbler och var dom kom ifrån.


Strövtåg I Hembygden kommer till Strandplan i Haparanda den 6 juli följt av Christinehof Slott den 19 juli. Biljetter släpps måndag 25 mars klockan 10:00 via Live Nation.

LÄS OCKSÅ: Intervju med Mando Diao: "Han är lite som en djävul på axeln"

ANNONCE