Nyhet

Rammstein ger ännu en arenakonsert i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Det blir mer av Rammstein i Sverige nästa år. Enligt en teaser-video väntar ännu en turné som tar dem till Göteborg och Ullevi. Exakt när detta sker är dock ännu oklart.

Senast Rammstein stod på svensk mark var på Bråvalla Festival där de bjöd på en konsert som lyste upp sommarnatten med fyrverkerier, explosioner och eld, eld och åter eld. 14 augusti besöker bandet Stockholms Stadion för en utsåld konsert. Men nu kan alltså fansen i Sverige räkna med ännu en konsert under nästa år.


Historien om Rammstein börjar i Berlin 1994. Året efter debuterar bandet med albumet Herzeleid, som spelades in i Polarstudion i Stockholm. Skivan mottas positivt i hemlandet, och det är mycket tack vare Nine Inch Nails Trent Reznor och hans val att inkludera två av deras låtar på soundtracket till David Lynchs film Lost Highwaysom bandet snabbt når ut och får en världsomspännande skara fans. Med Reznor som garant för bandets trovärdighet öppnas portar, som tidigare varit barrikerade av det tyska språket, för första gången sedan Kraftwerks dagar.

2019 släppte bandet ett nytt album för första gången på tio år. En skiva som tokhyllades av GAFFAs Andreas Trella:

"Tonen sätts direkt i det inledande tunga eposet Deutschland. Här analyserar man de tunga skuldkänslor och konflikten bakom Förbundsrepubliken Tysklands nationalism som genom historien fått lida genom den stridslystna fascism som för alltid, och förståeligt tycks ligga som en snara runt landets identitet. Ett minst sagt otroligt vågat och fantastiskt verk för Tysklands största band att öppna en comebackplatta med. Men höjdpunkterna slutar icke här."


LÄS OCKSÅ: Rammstein kritiseras för ny video – "oseriöst och motbjudande"

ANNONCE