Nyhet

Billie Eilish och Patti Smith stöttar svensk musikorganisation

GAFFA.se – allt om musik

Billie Eilish, Patti Smith och Charli XCX stöttar den svenska organisationen Popkollo, skriver Musikguiden i P3. Just nu pågår en välgörenhetsauktion som samlar in pengar till förmån för organisationer som jobbar aktivt för att fler tjejer, transpersoner och icke-binära ska få möjlighet att spela musik – och Popkollo är en av dem. Flera världsstjärnor har bidragit med föremål till auktionen – bland annat har Billie Eilish donerat sin ukulele och Charli XCX en signerad tröja.

"Det känns helt surrealistiskt. Det är väldigt stora namn som man lyssnar på deras musik och ser upp till", säger Jon Aagaard Andersson, kommunikatör på Popkollos rikskansli, till Musikguiden i P3.

Än så länge är inte alla föremål offentliggjorda, men det utlovas en hel del sprängstoff. Andra artister har nämligen donerat exempelvis cowboyboots, signerade mikrofoner, gitarrpedaler och VIP-biljetter till olika konserter.

"Det här handlar inte bara om musik, det är väldigt politiskt också", säger Jon Aagaard Andersson om auktionen.

Alla pengar som samlas in till Popkollo ska gå till deras projekt Vem Kan Bli Producent. Det går ut på att få fler tjejer och transpersoner att intressera sig för och jobba med såväl musikproduktion som ljudteknik.

LÄS OCKSÅ: Josefin Nilssons liv blir bok – releasedatum släppt

ANNONCE