Nyhet

Brittiska festivalen bygger arena av återvunnen plast

GAFFA.se – allt om musik

Den brittiska festivalen Glastonbury blir mer miljövänlig, skriver NME. Festivalen har sedan tidigare valt att sluta sälja plastflaskor inför årets evenemang. Plastflaskorna kommer inte heller att levereras eller vara tillgängliga backstage på festivalen, vid catering eller i omklädningsrum.

Nu väljer festivalen också att bygga en arena helt gjord av återvunnen plast. Det är en 360-gradersarenan Gas Tower på området Shangri-La som ska byggas av plasten. Den kommer att ha spelningar med artister som Subfocus och Bicep. Plasten som arenan ska byggas av ska samlas in från stränder, gator och parker. 

Arrangörerna berättade för BBC News att de kommer behöva 10 ton plast för att färdigställa arenan. Den första insamlingen kommer att göras den 11 maj på en strand i sydvästra England. Stadsfullmäktige kommer att processera det insamlade skräpet innan det återvinns till material som passar till scenen. Initiativet drivs av organisationerna Keep Britain Tidy och Orca Sound Projekt i samarbete med Shangri-La Glastonbury, och har beskrivits som banbrytande.


Kaye Dunnings som är creative director på Shangri-La området kallar intiativet för ett viktigt och banbrytande projekt som är en "game changer". 

Det kommer att samlas in plast till arenan i sydvästra England mellan 11 och 23 maj. 

Glastonburyfestivalen går av stapeln den 26–30 juni.


LÄS OCKSÅ: Alarmerande brister inom branschen – "Dags att stå upp för funktionshindrade artister"

ANNONCE