Nyhet

Elton John: "De ville tona ner sexet och drogerna"

GAFFA.se – allt om musik

I en ny artikel på The Guardian berättar Elton John med egna ord om sina tankar kring den nya filmen som är baserad på hans liv – Rocketman.

– Hela upplevelsen av att se någon annan låtsas vara dig på film i händelser som du kommer ihåg är väldigt konstigt, ungefär som att ha en väldigt verklig dröm", skriver Elton John. 

– Och historien om hur jag hamnade i biografen, gråtandes vid synen av min familj för 60 år sedan är en lång och enfaldig historia. Det börjar naturligtvis med en naken transkvinna med gnistor som flyger ur hennes vagina, fortsätter han. 


John lyfter modellen och performance-artisten Amanda Lepore – som spelade i de David LaChappelle-regiserade kortfilmerna som visades på Elton Johns "Las Vegas residency show", och som väckte sångarens intresse kring att göra en film om sitt liv.

"Om man ska göra en film om mig skulle det var sättet att göra den på", skriver Elton John.

Han uppmärksammar även den hårda kampen för att få grönt ljus för Rocketman, för att få göra filmen som han ville.


"En del ville tona ner sexet och drogerna så att filmen inte skulle ha en åldersgräns. Men jag har verkligen inte levt ett barnvänligt liv. Jag ville inte ha en film packad med droger och sex, men samtidigt vet alla att jag har haft en hel del av det under 70- och 80-talet. Det kändes poänglöst att göra en film som visade hur jag efter varje gig går tyst tillbaka till mitt hotellrum med bara ett glas mjölk och Gideon’s bibel som sällskap."

Rollen som Elton John i Rocketman spelas av skådespelaren Taron Egerton


"Jag gav mina dagböcker till Taron för att läsa när han fått huvudrollen. Han kom till mitt hus, vi åt och pratade och jag lät honom se dem. Jag visste att Taron var rätt man när jag såg honom sjunga Don’t Let The Sun Go Down On Me. Jag tyckte det var väldigt viktigt att vem som än spelade mig, inte mimade. Jag ville att de faktiskt skulle sjunga låtarna, och Taron hade redan gjort I'm Still Standing väldigt bra i den animerade filmen Sing".

Förutom Rocketman kommer Elton John också att släppa biografin Me om sin karriär. Boken kommer ut i oktober. Filmen Rocketman har biopremiär 29 maj.

LÄS OCKSÅ: "Jag kände mig begränsad i popformatet"


ANNONCE