Nyhet

Framskjutet Doktor Kosmos-album snart här – ”Det parlamentariska läget gjorde oss deprimerade”

GAFFA.se – allt om musik

Snart släpper Doktor Kosmos ett nytt album för första gången på elva år, meddelar de i ett pressmeddelande. Hej Alla Barn skulle egentligen ha kommit redan 2018, men samhällsutvecklingen kom emellan.

­– Under hösten fick vi ett nytt parlamentariskt läge som gjorde alla deprimerade. Nu har bandmedlemmarna äntligen kommit över det, återhämtat sig och bestämt sig för att släppa skivan 17 maj, säger bandet om releasen.

Skivan innehåller deras karakteristiska blandning av politik, vardagsnoveller och, som de själva uttrycker det, ”lätt störd popmusik”.

– Vi är så sjukt nöjda bara med det faktum att vi fick plattan färdig. Vi har hållit på att skriva låtar och repa typ sen vi släppte förra plattan 2008. Men livet har hela tiden kommit emellan, till exempel har alla i bandet fått barn under de här åren, säger sångaren Uje Brandelius.

Texterna behandlar såväl tunga som lite lättare ämnen, och det sjungs om allt från flyktingkatastrofer och politiskt våld till det totala kriget på nätet.

– På albumet återfinns de novellartade texter som blivit bandets signatur och den komplexa popmusik som fått lyssnarna att dansa till avancerad politisk propaganda.

Hej Alla Barn släpps 17 maj.

LÄS OCKSÅ: Aviciis föräldrar planerar stor hyllning till sonen

ANNONCE