Nyhet

GAFFA-Vagnen på HudikKalaset fylls av talang – dessa artister uppträder

GAFFA.se – allt om musik

Vi har tidigare rapporterat att GAFFAs specialbyggda husvagns-scen kommer att slå läger på HudikKalasets festivalområde. Exklusiva konserter är utlovade – nu presenterar vi artisterna.

Medlemmarna Julimar Santos, Eric Turner och Carl Björsell har skrivit och producerat åt bland andra Tinie Tempah, Avicii, Celine Dion och One Direction, tillsammans bildar de den internationella powertrion STO CULTR vars musik endast kan beskrivas med ett ord – genialiskt. Moonica Mac kommer och sprider sina berörande toner över Hudiksvall och utlovar att "det blir lika magiskt som månsken".

Det kommer att bli stökigt på husvagns-scenen när Nasty Kids kliver upp med ett nytänkande sound som innehåller nedslag genom hiphoppens historia från start till slut, ta med flytvästen! Yanuari är gruppen som står med fötterna på varsin sida av Atlanten. De kommer definitivt att sjunga om "Way Out West" på HudikKalaset och vi kommer att låta dem, för det är helt fel festival men helt rätt grupp.

Ett uttryck med många facetter, musik som terapi och en säregen röst. Med miljontals fans i Kina är det dags att frälsa Hudiksvall, Hanna Turi kommer till stan. Tiger Forest Cat har ett förflutet i Umeås hardcore-scen men tar med soloprojektet ett kliv mot mera drömska indiepop-landskap som får oss att fundera vad vi egentligen behöver för att leva i en modern värld. 

Hon är vild, hård, spritt språngande galen och redo att smitta oss. Det finns artister som framför musik och det finns XNYMFO som slår publiken i ansiktet med hela sin närvaro. De kommer med sprillans ny musik om destruktiva förhållanden, ungdomsår och kärlek. Hiphop-gruppen Akten är sommarromansen som man aldrig vill ska ta slut.

Nykomlingen som aldrig tidigare har stått på en scen gör sin första spelning någonsin på GAFFA-scenen. 4pe Blue har varit högst önskad på sociala medier och är redo att sjunga ut sina känslor. 

– Från stök till tårar, från händerna i luften till att sitta under molnen ihop och från smekning till käftsmäll. På GAFFA-scenen är det kontrasterna och den musikaliska briljansen som talar, säger festivaladmiralen Annie Mellström i ett pressmeddelande.

HudikKalaset sker 25-27 juli och har sedan tidigare bokat till sig akter som Laleh, Fricky, Timbuktu & Damn, Tjuvjakt, Mares, Albin Lee Meldau, Atomic Swing, Gammal med flera.

(På bilden ovan ser du när Band Of Horses tog över GAFFA-Vagnen, 2016)


LÄS OCKSÅ: Ny svensk dokumentär om Kurt Cobain

ANNONCE