Nyhet

Keith Flint-hyllning ställs in efter stark kritik

GAFFA.se – allt om musik

I förra veckan blev det offentligt att den före detta Prodigy-medlemmen Gizz Butt skulle spela ett speciellt DJ-set under Glastonbury-festivalen – nämligen en hyllning till bandets nyligen bortgångne frontman Keith Flint. Men efter kritik väljer han nu att ställa in sin Keith Flint Appreciation Hour, rapporterar NME.

”Jag är ledsen att behöva säga det, men jag kommer att dra mig ur Keith Flint Appreciation Hour”, skrev han på Facebook under helgen.

”Folk ser det som ett försök att marknadsföra mig själv och det ville jag aldrig. Dessutom har det blivit så stort i media och jag känner mig inte värdig.”

Senare utvecklade han sitt ställningstagande, och förklarade att det inte hade att göra med internettroll eller kritik från främlingar – utan reaktioner från Keith Flints närmaste.

”Det har att göra med att jag gjort några av Keiths närmaste upprörda, och det hade jag aldrig som intention. Det sista jag vill är att uppröra och skapa dålig karma, särskilt gentemot de viktigaste i den här situationen – de som fortfarande sörjer och kommer att göra det en lång tid framöver.”

Planerna på att hylla den avlidne kollegan kvarstår dock, men han kommer att göra det på ett annat sätt. Tanken är att på något vis uppmärksamma psykisk ohälsa, och han vill inte att ”det ska ses som att kapitalisera på en tragisk situation”.

Keith Flint tog sitt liv i början av mars 2019. Han har hyllats av otaliga kollegor och fans efter sin död.

LÄS OCKSÅ: Sverigeaktuella legendarer får stadsdel uppkallad efter sig

ANNONCE