Osämjan mellan de två banden började när Iron Maiden skulle vara support på Judas Priest turné 1980. Det startade efter att Iron Maidens Paul Di’Anno uttalande sig till en tidning innan banden ens hade träffats.

– Jag läste i en musiktidning att Iron Maiden hade sagt någoting i stil med," Jaa vi kommer att blåsa bollarna av Priest". Och jag sa vilka är de här killarna? Varför ska vi ha med dem på turné om de ska skapa denna typ av vibb redan innan vi träffat dem eller ens spelat tillsammans, berättade Judas Priest gitarrist K.K Downing i en intervju med Blabbermouth under förra året. 

Judas Priest och Iron Maiden fullföljde turnén men det byggdes upp en dålig stämning och efter en konfrontation mellan banden blev stämningen ännu sämre. K.K Downing har i intervjuer berättat att Paul Di’Anno bad om ursäkt i slutet av 90-talet för sitt uttalande. 

Efter en lång tid är det nu alltså kanske dags för de båda metalbanden att turnéra tillsammans igen. Judas Priest är just nu på deras Firepower turné och Iron Maiden åker i juli ut på sin Legacy Of the Beast-turné. 

Flera andra metalstjärnor som Slayer och Ozzy Osbourne har valt att ha avskedsturnér och Hill berättade i intervjun att det kommer hända Judas Priest med.

"Det kommer, så småningom komma en tid när du kanske inte kan uppträda med din optimala och höga standard och du kommer att behöva erkänna för dig själv att du måste göra andra saker. Det kommer att komma, men för oss är det inte än. Jag kan se anledningarna till varför de andra valt att sluta, men vi gillar det för mycket just nu för att fundera på att sluta".

Läs hela intervjun på Audio Ink Radio eller lyssna på den här nedanför.

LÄS OCKSÅ: Ed Sheeran avslöjar stjärnsamarbete