Nyhet

Lady Gaga om nya abortförbudet: "Det är en skandal"

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare i veckan röstades en nya abortlag igenom i delstaten Alabama i USA. Lagen innebär att det blir olagligt att göra abort även vid våldtäkt och incest. De läkare som utför aborter kan få tio till 99 års fängelse. En av de som reagerat på lagen är sångerskan Lady Gaga som kallar den avskyvärd skriver NME.

I ett inlägg på Twitter skrev Lady Gaga om den nya abortlagen.

"Det är en skandal att förbjuda aborter i Alabama och det är ännu mer avskyvärt att det inkluderar de som blivit våldtagna eller upplevt incest. Så det ska vara ett högre straff för läkare som utför operationer än för de flesta våldtäktsmän?"

Hon fortsätter sitt resonemang i inlägget.

"Det är chockerande och jag ber för alla dessa kvinnor och unga tjejer som kommer lida av det här systemet."

Hon visar också sitt stöd till alla kvinnor som bor i Alabama: "Jag älskar Alabama och ber för alla kvinnor och unga tjejer".

Sångerskan har tidigare i en radiointervju berättat om att hon själv blivit våldtagen, skriver tidningen Her.

– Jag gick igenom några fasansfulla saker som jag kan skratta åt idag, eftersom jag har gått igenom en hel del psykisk, fysisk terapi och emotionell terapi för att läka igenom åren. Jag var ungefär 19. Jag gick i en katolsk skola och då hände alla dessa galna saker, och jag gick och tänkte: "Åh, är det så här vuxna är?" ... Jag var väldigt naiv.

Lady Gaga förklarade också i radiointervjun att hennes låt Swine från albumet Artpop handlar om nedbrytningen av kvinnor genom våldtäkter. Popsångerskan har tidigare också gjort låten Til It happens To You till dokumentären The Hunting Ground som handlar om sexuella övergrepp på collegecampus.

Gaga jobbar i nuläget på sitt kommande album med producenten Mark Ronson.

LÄS OCKSÅ: Miley Cyrus spelar i nya säsongen av succéserien

ANNONCE