Nyhet

Ozzy Osbourne vill göra ett sista gig med Black Sabbaths originaluppställning

GAFFA.se – allt om musik

Black Sabbath-medlemmen Bill Ward lämnade bandet och de andra medlemmarna Tony Iommi, Geezer Butler och Ozzy Osbourne 2012. Splittringen skedde innan bandet skulle åka på turné och berodde på att Bill Ward var missnöjd över ett kontrakt.

Ozzy Osburne berättar i en ny intervju med Kerrang! att han önskat att Black Sabbath kunde ha avslutat sin sista turné 2017 med trummisen Bill Ward.

– Jag gillade inte det faktum att Bill Ward inte var där. Människor har skyllt det på mig men det var inte mitt fel, helt ärligt. Vi hade ingen jävla tid till att hänga, vi var tvungna att gå vidare men jag är ledsen att det inte fungerade med Bill.

Osbourne fortsätter intervjun med att prata om en återförening. 

Tommy Clufetos gjorde det jättebra, men vi fyra startade det här och det borde varit vi fyra som avslutade det. De sista giggen var bitterljuva därför att du tänker på hur långt vi kommit, hur mycket vi gjort och det skulle varit bra att dela det tillsammans. En dag kanske vi kan göra ett sista gig tillsammans.

Black Sabbath startade 1968 och har sålt över 70 miljoner album i världen. Bandet har flertal gånger valt att byta sångare och hade fram till 2006 ett uppehåll på 14 år. 

Ozzy Osbourne fick efter en allvarlig influensa skjuta upp sin avskedsturné. Efter det drabbades sångaren av en luftvägsinfektion som riskerade att utvecklas till lunginflammation. När Osbourne återhämtat sig från det ramlade han i hemmet och var tvungen att operera. Det gjorde att alla spelningar under 2019 fick skjutas upp. Tidigare i maj annonserade han att de nya datum för turnén blir 2020.

Ozzy Osbourne kommer till Sverige 22 februari 2020.

LÄS OCKSÅ: Mars Volta bekräftar återförening

 

ANNONCE