Nyhet

Rasistisk låt skrivs om i Disneyklassikern

GAFFA.se – allt om musik

Disney har beslutat att skriva om en av låtarna i Lady och Lufsen, rapporterar Variety. Just nu håller de på med nyversioner av några av sina mest kända filmer, och i samband med det väljer de alltså att uppdatera innehållet i klassikern. Den aktuella låten, The Siamese Cat Song, framförs av de två animerade siameskatterna Si och Am och både låten och karaktärerna anses anspela på rasistiska nidbilder av asiatiska personer. Därför kommer såväl låten som katterna att bytas ut i den nya produktionen.

Och det är inte vem som helst som fått uppdraget att skriva om musiken – det har nämligen gått till artisten och skådespelerskan Janelle Monáes kreativa kollektiv Wondaland. Hon kommer även att sjunga två helt nya originallåtar i filmen.

– Vi jobbar med Wondaland, Janelle Monáes team med oerhört kreativa låtskrivare och producenter som hon arbetar med. Vår regissör samarbetar med henne gällande hur historieberättandet i låten ska se ut, säger Kaylin Frank från Disneys avdelning för kreativ musik och soundtracks om projektet.


Den nya Lady och Lufsen-filmen kommer inte att visas på bio, utan istället släppas direkt på deras nya streamingtjänst Disney+.

Om du liksom vi vill göra en trip down memory lane och inte kan vänta på den nya versionen rekommenderar vi att ni tar en kik på den klassiska spaghetti-scenen innan ni scrollar vidare:


LÄS OCKSÅ: Swedish House Mafia slog Kents rekord

ANNONCE