Nyhet

Mimmi Mus skapar lo-fi-versioner av Disney-klassiker

GAFFA.se – allt om musik

Lo-fi, lo-fi hiphop och lo-fi house har länge varit begrepp men på senare tid har stilarna fått sig en revival och försatts i nytt ljus. Det handlar om musik och beats som med vilje framställs i lägre kvalitet, ofta med brus eller knaster som efterliknar en dammig vinyl, även ibland med miljöljud som regn eller ljudet av sidor som bläddras.

YouTube-kanalen Lofi Girl är särskilt populär just nu, och videon ”lofi hip hop radio – beats to relax/study to” streamar lo-fi-musik live dygnet runt för de som sitter på kammaren och chillar alternativt pluggar.


Nu har Disney släppt ett album med några av de största hitsen från bolagets filmer, skriver NME. Disney själva meddelar i en pressrelease via BBC, att albumet Lofi Minnie: Focus, som bland annat innehåller lågmälda versioner av till exempel Hakuna Matata och Under The Sea, har skapats av Mimmi Mus, i samarbete med diverse artister. Exempelvis Purrple Cat, Hippo Dreams och Philantrope.

Disney skriver bland annat att nostalgin från Disney-filmer tillsammans med de lugnande egenskaperna hos lo-fi kändes som en perfekt matchning. 


För den som behöver extra fokus eller bara är nyfiken på hur You’ve Got A Friend In Me från Toy Story låter med hiphop-beats och varma keyboard-sounds, finns låtarna att lyssna på här:

LÄS OCKSÅ: Kanske årets bästa lo-fi-platta redan nu?


ANNONCE