Nyhet

Sverige med ny fuzz/stonerrock-festival

GAFFA.se – allt om musik

Nu presenteras en för Sverige unik minifestival. Efter åratal av turnerande, och efter ett år av spelningar världen över, tar killarna i Truckfighters, skivbolagsbossarna bakom Fuzzorama Records, hem deras absoluta favoritkoncept till stan: En fuzz/stonerrock-festival i klubbmiljö. 

Musikstilen fuzz/stonerrock, kan beskrivas som tung svängig rock/metal. Det är en subgenre som har växt något enormt över världen de senaste åren. Sverige är inget undantag, även om banden ofta inte får så mycket press. 

Sveriges första renodlade klubbfestival i genren sker i Stockholm, på Debaser Strand, med tillhörande Bar Brooklyn.


– Detta första år blir Fuzz Festival en fullspäckad endagsfestival med livemusik mellan 18:00-24:00 och DJ till 03:00. Festivalen kommer uteslutande att boka band som spelar tung rock, det som brukar kallas fuzz eller stoner eller helt enkelt “70-talsbaserad hårdrock”, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Truckfighters gör givetvis en egen spelning under kvällen, och har handplockat övriga band. Truckfighters gig är en del av ’Gravity X from finish to start world tour’, där bandet kommer spela sin första skiva från slut till början. Detta är bandets enda gig i Sverige under 2019.

Hittills klara akter (fler tillkommer):


Truckfighters
Greenleaf
Motorowl
Deville

Festivalen sker 7 december.

KRÖNIKA: "Stockholmare är äckliga"


ANNONCE