Nyhet

Sverigeaktuella legendarer får stadsdel uppkallad efter sig

GAFFA.se – allt om musik

Wu-Tang Clan får ett område på Staten Island i New York uppkallat efter sig, rapporterar Musikguiden i P3. ”Wu-Tang Clan District” invigdes officiellt i helgen och skylten som välkomnar besökare till området är belägen vid Park Hill. Samtliga medlemmar i gruppen växte upp på Staten Island, och de är hedrade över att få ett helt område uppkallat efter sig.

”Det känns som en dröm just nu. Att komma tillbaka 25 år senare och ha ett område döpt efter mitt crew. Det är otroligt”, sa gruppmedlemmen Ghostface Killah i samband med invigningen.

Att området skulle uppkallas efter Wu Tang-Clan beslutades redan i december. Det är New Yorks motsvarighet till kommunfullmäktige som ligger bakom tilltaget, och de motiverar det med att de vill ”hylla sina hemstadshjältar, de unga män som satte Staten Island på kartan internationellt”, enligt politikern Debi Rose.


Om du vill passa på att framföra din egen hyllning till Wu-Tang Clan så spelar de på Skansken i Stockholm 24 maj, tillsammans med Public Enemy, De La Soul och DJ Premier.

LÄS OCKSÅ: Lollapalooza knyter ihop säcken med 8 nya akter

ANNONCE