Nyhet

The Prodigy, Kanye West och Arctic Monkeys i ny utställning om psykisk ohälsa

GAFFA.se – allt om musik

I en ny utställning kallad Lend Me Your Ear porträtteras flera kända, manliga musiker i syfte att uppmärksamma psykisk ohälsa bland män, skriver NME. Fotografen bakom verken är Andrew Cotterill, som tidigare fått sina bilder publicerade i flera av de största brittiska tidningarna. Den här gången samarbetar han med illustratören Ben Tallon, som har målat ord över fotografierna för att laborera med olika kreativa uttryck.

– Jag ville samarbeta med Andy för det finns en mänsklighet och en ärlighet i hans fotografier som fångar något sårbart och unikt i varje människa han dokumenterar. I dagens samhälle är det lätt att glömma att vi alla genomgår en unik resa som är värdefull, spännande och värd att fira. Kreativitet är underskattat när det kan hjälpa människor på så många sätt. Det finns inga bättre exempel på det än inom musiken, säger Ben Tallon om utställningen.

Några av de artister som finns porträtterade i utställningen är Kanye West, Grace Jones, The Prodigy, Arctic Monkeys, Stormzy, Skepta, Chuck D och Pete Doherty.

Även ett fåtal kvinnliga musiker syns i utställningen, bland annat Pink och Florence And The Machine. Intäkterna går till välgörenhetsorganisationerna CALM och Young Urban Art Foundation som båda arbetar preventivt med psykisk ohälsa på olika sätt.

Utställningen äger rum i Covent Garden i London, emn många av bilderna finns även tillgängliga online. Om du vill se dem med egna ögon är det bara att klicka här

LÄS OCKSÅ: 92-årig naturfilmsfotograf tar steget in i EDM-världen

ANNONCE