Nyhet

The Prodigys uppmaning till fansen: "Lid inte i tystnad"

GAFFA.se – allt om musik

The Prodigy har gått ut med ett meddelande på Instagram till sina fans som är drabbade av psykisk ohälsa, skriver Consequence of Sound.

Det har gått drygt två månader sedan The Prodigys sångare Keith Flint hittades död i sitt hem i Essex. Flint tog sitt liv. Nu vill hans bandmedlemmar uppmuntra andra med liknande problem att söka hjälp.

"Det har varit en tuff tid för alla de senaste veckorna efter Keefs död. Om du kämpar med depression, beroende eller påverkats av självmord, snälla lid inte i tystnad. The Prodigy supportar fullt ut kampanjer för att förbättra den psykiska hälsan för alla och ger det den respekt det förtjänar", skriver bandet på Instagram. 

Gruppen har också lagt tre länkar i inlägget till brittiska organisationer som arbetar för att hjälpa de som kämpar med psykisk ohälsa. Organisationerna är Mind, The Calm Zone och Samaritans. För de internationella fansen så hänvisar de till den internationella självmordslinjen.

På samma ämne har även Scott Hutchison från Frightened Rabbits familj startat organisationen Tiny Changes för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

Mår du dåligt? Hit kan du vända dig för hjälp och stöd

LÄS OCKSÅ: Rasistisk låt skrivs om i Disneyklassikern

ANNONCE