Nyhet

Black Sabbath-basisten arresterades 2015 – här är varför

GAFFA.se – allt om musik

Den legendariske Black Sabbath-basisten Geezer Butler arresterades i samband med ett barbråk år 2015. Efteråt var det många som undrade vad det egentligen handlade om.

Det var i samband med att hans svägerska gått bort som han bestämde sig för att ta en öl på en trevlig Western-bar i anslutning till souvenirbutiken vid hans hotell i Death Valley, Kalifornien. Han beskriver det som ”den starkaste ölen han någonsin druckit”.

– Rätt som det var började en kille tjafsa med mig om någonting. Det var en full nazist. Han kände igen mig och eftersom jag är en del av musikindustrin började han tjata om judar – judar är si och judar är så. Min fru är judinna så jag fick bara nog, och min hand så att säga träffade hans haka. Jag smällde till honom, berättar han för Classic Rock Magazine.


Han fortsätter:

– Jag var helt borta vid det laget. Jag vet inte vad som hände, men ena sekunden var jag inne på baren och i nästa stund blev jag arresterad. Jag vaknade upp i häktet. Det var illa nog, men att vakna upp med den bakfyllan var fruktansvärt. Jag skämdes så mycket. Jag borde bara ha gått därifrån, men när du blir så jävla arg så vet du inte vad du håller på med.

LÄS OCKSÅ: Gothare sluter upp för att stödja kvinna i Kina


ANNONCE