Nyhet

GUIDE: Här är mars viktigaste konserter

GAFFA.se – allt om musik

Silvana Imam

Länge verkade det som att Silvana Imam inte tänkte släppa den där plattan hon spelat in och som ALLA gick och väntade på. Men, något hände. Vad? Inte riktigt säker. Men hon ändrade sig och Helig Moder finns nu att lyssna på. Och med det blir det turné som bland annat stannar till vid Annexet i Stockholm. Woah!

1/3 – Linköping, Konsert & Kongress.


2/3 – Göteborg, Trägår’n.

8/3 – Stockholm, Annexet.

9/3 – Huskvarna, Folkets Park.


30/3 – Umeå, Väven.

Cherrie

Sveriges svalaste sångerska Cherrie är ständigt aktuell. Alldeles nyss som gäst på Ison & Filles singel Vinnare och innan dess med Fricky-samarbetet Kungsliften. Under mars och en bit in i april är hon ute på turné, med sig tar hon brorsan K27 och ja, det lär bli två spelningar av högsta klass.


1/3 – Borlänge, Liljan.

2/3 – Vara, Konserthus.

7/3 – Uppsala, Konsert & Kongress.


16/3 – Bollnäs, Kulturhus.

29/3 – Göteborg, Pustervik.

30/3 – Stockholm, Berns.


Wild Nothing

Herr chefredaktör Daniel Horn utsåg Canyon On Fire till förra årets bästa låt, mycket tack vare de lekande gitarrerna i introt. Och om vi ska vara ärliga, hur mycket mer kan man behöva för att bli sugen på en spelning? Inte mycket. En riktigt bra låt räcker för att få oss sugna, Wild Nothing har ju mycket mer än så dessutom.

2/3 – Göteborg, Pustervik.


3/3 – Stockholm, Debaser Strand.

Nicki Minaj

En av världens allra största stjärnor är på väg till Sverige igen. Med sig har hon såklart förra årets hyllade platta Queen, men inte nog med det. Hon har dessutom plockat med sig två stora talanger i form av Juice WRLD och Lil Xan. Det verkar som att det kommer bli en helkväll man sent vill glömma.


4/3 – Stockholm, Globen.

Anderson. Paak

Okej, förra årets släpp Oxnard var kanske inte riktigt vad vi hoppats på. Det levde liksom inte direkt upp till våra högt ställda förväntningar, men med tanke på hur jädra bra Malibu var och hur grym Anderson. Paak är på scen så var vi inte sena att köpa biljetter till det här kalaset. Det var inte ni heller va?


5/3 – Stockholm, Globen.

Maggie Rogers

Många har såklart sett klippet där en nervös Maggie Rogers sitter bredvid Pharrell Williams när han för första gången ska lyssna på något hon skrivit. Storstjärnan blir närmast stum av beundran och sedan dess har Rogers väg mot toppen varit utstakad. Debutplattan är släppt, nu är hon på turné!


8/3 – Stockholm, Berns.

Florence Valentin

Inte visste vi att Love Antell skulle komma tillbaka med sitt Florence Valentin och än en gång börja skråla om att gå “upp på sociala” och sedan “ner på systemet”. Men visst, i en tid då både Caesars och Bad Cash Quartet verkar återförenas så ska det väl såklart bjudas in till nya pokerkvällar på Vårby Gård.


9/3 – Norrköping, Arbis.

15/3 – Göteborg, Pustervik.

16/3 – Stockholm, Vasateatern.


22/3 – Lund, Mejeriet.

29/3 – Örebro, Satin

30/3 – Uppsala, Katalin.


Honungsvägen

Redan i slutet av februari visade Honungsvägen upp sig i Umeå, först nu kommer de neråt för en spelning i Stockholm. Med tanke på hur jädra bra singlar de släppt – ni har väl inte missat Kalla Mig För Satan och Inga Skor?! – får vi verkligen hoppas att de tänker åka land och rike runt allra snarast. Vi. Vill. Se. Honungvägen!

9/3 – Stockholm, Debaser Strand.


Florence And The Machine

Florence Welch är en artist som ingen annan. Det har hon visat om och om och om igen. Allra helst live är hon något alldeles extra. Senast Florence och hennes maskin spelade i Sverige var som headlineakt på Way Out West 2015. Nu nästan fyra år senare är det dags att fylla Globen till brädden.

11/3 – Stockholm, Globen.


Vacation Forever + Jelly Crystal

Lykke Lis lillebror, tillika den forne Tussilago-trummisen, tog folk med storm när han började släppa musik som Vacation Forever. GAFFAs Andreas Bäckman kallade Kamikaze Love “den felande länken mellan Hästpojken, The Embassy och Happy Mondays”. Under kvällen visar även Jelly Crystal upp sig. Bra indiedubbelmacka!

15/3 – Göteborg, Oceanen.


16/3 – Stockholm, Debaser Strand.

Spiritualized

30 år. Få musikkarriärer varar så länge. Ännu färre är både varande och vitala under så lång tid. Men Jason Pierce är ingen vanlig musiker. Det spelar ingen roll om Pierce släppt musik som Spiritualized eller med Spacemen 3, han har alltid varit mer eller mindre utomjordiskt fantastisk. Du missar inte den här chansen va?


17/3 – Stockholm, Vasateatern.

Troye Sivan

Förra året bloomade (förlåt, redaktionen ligger i Göteborg) Troye Sivan ut till den artist som många bara väntat på att han skulle bli. 1999-samarbetet med Charli XCX visade det än tydligare. Det är således inte särskilt konstigt att peppen inför den här spelningen är skyhög! Frågan är nu bara om han kan fortsätta imponera …


19/3 – Stockholm, Cirkus.

Gus Dapperton

Den färgstarka amerikanen Gus Dapperton är en av alla unga artister som funnit sin plats och sitt uttryck på www. I en tid då många popstjärnor – befriande nog! – strävar efter att vara sig själva är Dapperton en härligt frisk fläkt med sin 90-talsestetik möter 80-talspop och sina goa dansmoves.


30/3 – Stockholm, Debaser

ANNONCE