Nyhet

Imagine Dragons svarar på Slipknots kritik: "riktig click-bait horse shit"

GAFFA.se – allt om musik

Slipknot-frontaren Corey Taylor gjorde nyligen ett hårt uttalande mot Imagine Dragons då han kallade dem ”det värsta bandet någonsin." Och sa att de tagit Nickelbacks plats som världens mest hatade band. Nu har Imagine Dragons frontman Dan Reynolds svarat.

I ett inlägg på Instagram skriver Reynolds att han upplever kritiken som extremt hård och att ”ord fyllda med sådant hat” påverkat hans mentala hälsa.

”I ett decennium har jag fått handskas med att kritiker och andra band säger extremt hårda saker om mitt band. Inte vad jag skulle kalla ’schysst kritik’ (som jag alltid försöker mitt bästa att ta emot och lära mig av) utan riktig 'click-bait horse shit'. Ord fyllda med avsky och hat för att föda människors behov av att skratta åt varandras brister och misslyckanden”, skriver Reynolds på Instagram. 


Han fortsätter: ”Jag har stått tyst och tagit emot det i flera år. Det har påverkat depressionen jag lidit av sedan jag var ung. Jag säger inte det här för att få sympati, det är bara fakta. Det är inte personen som får mig att må dåligt, utan vad det gör med den värld vi som band skapat. Hur det kan få ett barn att känna sig ’ocool’ för den lyssnar på Imagine Dragons. Jag avskyr den tanken. Jag undrar om mina barn kommer att bli retade när de växer upp för att någon inte tycker mitt band är coolt.”

Reynolds skriver vidare att han kommit över det faktum att band som The 1975, Smashing Pumpkins, Slipknot med flera pratat illa om Imagine Dragons och att han inte är arg på någon.


”Jag känner mer en sorg över att branschen omfamnar, och till och med uppmuntrar denna mentalitet. Jag önskar det kunde kännas som en plats där artister står upp för varandra och stöttar varandra – oavsett smak och röster.

Frontmannen avslutade med ett par positiva ord: ”Mina bandkamrater är några av mina bästa vänner. Vi är helt och hållet oss själva och strävar efter att sprida positiv energi i världen.”

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1


Ett inlägg delat av Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds)

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2


Ett inlägg delat av Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds)

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Daniel Coulter Reynolds (@danreynolds)


ANNONCE