Nyhet

James Blunts Keith Flint-hyllning skapar reaktioner

GAFFA.se – allt om musik

I måndags hittades The Prodigy-frontmannen Keith Flint död i sitt hem, 49 år gammal. Under veckan har åtskilliga artistkollegor hyllat honom på sociala medier och delat med sig av minnen och historier om den karismatiske artisten. Bland annat delade den brittiska popartisten James Blunt en historia som visade på Flints storsinthet.

”På Q Awards för flera år sedan, när Noel Gallagher sa att han skulle lämna Ibiza för att jag flyttade dit, och Damon Albarn vägrade vara med på samma bild som mig, och Paul Weller sa att han hellre skulle äta sin egen avföring än att jobba med mig, kom Keith Flint fram och gav mig en kram och sa att han var glad över min framgång.”

Blunt skriver vidare att även om de bara träffades en gång så fäller han en tår när han tänker på Flints död. ”I vår bransch får man inga priser för att vara snäll, men om det vore så, skulle den Grammyn vara din.”


Tweeten har skapat starka reaktioner och kommentarer på Twitter. Många poängterar att James Blunts iakttagelse tydligt visar vem Keith Flint var vid sidan av scenen.

"It’s nice to be cool. But it’s cooler to be nice.", som en så fint sammanfattar det hela.

 


Keith Flint var sångare och dansare i det brittiska electronica-bandet The Prodigy från 1990 och fram till sin död.

LÄS OCKSÅ: Hyllningskväll för Keith Flint i Göteborg – alla intäkter skänks till Suicide Zero 

ANNONCE