Nyhet

Åker på klimatneutral världsturné

GAFFA.se – allt om musik

När norska Astrid S ger sig ut på sin största turné någonsin, gör hon det med klimatet i åtanke. ”Astrid_S: World Tour Part One”, som består av 49 datum i Europa, Storbritannien och USA har nämligen certifierats av FN som officiellt godkänd av FN:s program ’Climate Neutral Now’.

För att minska och kompensera för koldioxidavtrycket hennes turné gör samarbetar Astrid S med det norska klimatföretaget CHOOOSE. Detta görs genom att finansiera ett noga utvalt CO2-reducerande vindkraftsprojekt i Vietnam, verifierat av FN för att ersätta olja och kol med förnybar energi och skapa bättre möjligheter för lokalbefolkningen. Utsläppen från turnén kommer i och detta minskas dubbelt så mycket som de ursprungliga avtrycken, vilket inte bara gör turnén klimatneutral utan ”klimatpositiv.”

– Jag åker på turné igen nästa år – min största turné hittills! De senaste åren har jag haft turen att få support artister som jag är ett stort fan av och fått nya vänner och fans längs med vägen. Men det är något speciellt med att åka på en turné där alla kommit för att se dig. Jag ser fram emot att åka ut med den här nya showen och ny musik! Det är omöjligt att beskriva hur intensivt, spännande, skrämmande och magiskt turnerande kan vara. Jag hoppas bara att någon kommer att dyka upp så jag kan fortsätta göra det här år efter år för det gör mig väldigt lycklig, säger Astrid om turnén i ett pressmeddelande. 


Det är inte första gången den norska popstjärnan visar engagemang för klimatet, tidigare i år var hon en av artisterna som medverkade på den största svenska manifestationen i Kungsträdgården under en global skolstrejk för klimatet.

LÄS OCKSÅ: Fansen stämmer Madonna


ANNONCE