Nyhet

Silvana Imam hoppar in i sista sekund när ny scen invigs

GAFFA.se – allt om musik

Ikväll öppnar nya kulturarenan Fållan – Slakthusområdets hittills största kultursatsning. Nu avslöjar arrangörerna att rapstjärnan Silvana Imam ansluter till kvällen. Kvällen inleds en timme tidigare än vad som förut kommunicerats för att ge utrymme till ett fylligt spelschema med liveakter, tre gästande klubbar, fotoutställningen Stockholm Dör – en hyllning till stadens kulturliv – och ett program fullspäckat med DJ:s och liveakter.                                                                                                                     
Silvana har vunnit en Grammis för Årets Artist, P3 Guldgalans pris Guldmicken för Årets Liveakt och Musikförläggarnas Pris för Årets Textförfattare. Dokumentärfilmen om henne fick 2017 en Guldbagge för Årets Dokumentär. I somras öppnade hon Roskildefestivalens största scen. Och, idag står hon alltså på Fållans stora scen.

Fållans mål och vision är att inte bara att vara en musikscen, utan en plats där alla kulturuttryck får mötas och ta plats. 
 
– Stockholm är inte alls dött som påpekas i media. Vi ska vara stolta över vårt kultur- och klubbliv som idag blomstrar på arenor som inte varje dag når rampljuset. Jag skulle även säga att öppningen av Fållan är en hyllning till den gångna tiden och framtiden av fantastiska upplevelser som den här staden har gett, ger och kommer att ge. Stockholm är inte dött. Det lever mer än någonsin, säger Jakob Grandin, medgrundare till Fållan och Trädgården.
 
På grund av det fullspäckade schemat öppnas dörrarna ikväll alltså redan vid 20:00. Till kvällen ansluter även Gustav Bendt (DJ-set), högaktuell som sångare och saxofonist i bandet Kriget. Klubbkonceptet DJANGAL (Hannah Prescott och Isabelle Eoka), samt Eya Bourguiba
 
Sedan tidigare är artisterna KittinLinda PiraNadia Tehran och The Hanged Man klara till premiären.
 
Fållan kan ses som en direkt förlängning av Nobelbergets klubb- och konsertverksamhet. Satsningen innefattar två scener, fyra barer, uteserveringen Fållan Park och kan husera upp till 2 200 gäster samtidigt.
 
ANNONCE